baciany Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Siema Pytanie od nowicjusza. Mam sobie samolot XK A220. Zapragnąłem podpiąć pod niego aparaturę Flysky co jest rzekomo możliwe przez S-bus. Postanowiłem multimetrem sprawdzić gniazdo w samolocie gdzie jest plus, i coś chyba źle zrobiłem bo w momencie "badania" nagle wszystko zgasło i koniec. Czy taką płytkę idzie w jakikolwiek sposób naprawić czy zostaje mi wymiana na nową, albo użyć pozostałe części i pobawić się w konwersję Brushless 2s Tylko jak ja bez 6 axis gyro tym polece to nie wiem EDIT: Chyba kij z tego będzie. Próbowałem wyczyścić alkoholem ale to nic nie daje. Po podpięciu pakietu płytka momentalnie się grzeje od spodu, w okolicy lutowania serw. Shit happens..
Bodzioch Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca No kolego jak tak dalej pójdzie to chińczyki będą musieli zwiększyć produkcję elektroniki do modeli. Dużo masz jeszcze tych układów do "badania"😊
baciany Opublikowano 12 Lipca Autor Opublikowano 12 Lipca No Lutownica mnie nie lubi. Multimetr chyba a też
Rekomendowane odpowiedzi