Gość Anonymous Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Czołem :!: Stanąłem przed problemem. Potrzebuję zbiornik mniejszy niż 55 ccm do metanolu. W popularnych sklepach internetowych 55 ccm to minimum, a często nawet 110 ccm... Nie wiecie gdzie można kupić takiego malucha? Pozdrawiam!
Konrad Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Niestey prawda jest przykra,zbiornik mniejszy niż 55ml mozna dostać w zasadzie tylko w szafce z lekami.Innymi słowy zbiornik trzeba sobie zrobić,chociaż nie jest to w zasadzie problem.Wystarczy znaleźć odpowiednie opakowanie po tabletkach lub jakiś kroplach,dorobic szczelne zamknięcie wtapiając je na gorąco i w potem pozostaje już jedynie zamontowanie armatury z oryginalnego zbiorniczka.
eze Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Sam szukalem takiego zbiornika do swojego waspa 1cm3 ale zostalem przy 55 ml poprostu bede go tankowal do 50% .Tobie pewnie chodzi o gabaryty zbiornika ??
Gość Anonymous Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Dokładnie, chodzi mi o gabaryty. Gdybym chciał zastosować zbiornik 55 cm3, wręga miałaby tylka kilka mm szerokości, a to stanowczo za mało. Nic to. Jak nikt nie pomoże, zostanie zrobić zbiornik z pudelka po kliszy i tyle.
paweln7 Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Witam blacha mosiężna 0,15-0,3 mm ,cyna i lutownica i masz zbiornik jaki ci pasuje. latam na takich zbiornikach kilkanaście lat ( na UL i RC ) Elastyczny przewód ssący kleje na CA po wlutowaniu rurek w przednią ściankę a przed zalutowaniem tylnej. Wadą metalowych zbiorników jest brak przezroczystości i waga( ale zastępują ołów ) Teraz latam na gotowcach ale brak zbiorników <50 ml wymusił lutowanie: jest to zbiornik do COX 0,8 o pojemności 23-24 ml
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.