anonimxxxx Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Witam wszystkich, Mam problem z regulatorem Hobbywing Eagle 20A do silników szczotkowych. Wcześniej udało mi się uruchomić silniki i wszystko było ok, jednak po ponownym uruchomieniu wszystkie serwa działają dobrze oprócz silników, którymi ma sterować ESC. ESC podaje prawidłowo 5V do odbiornika, ale nie uruchamia silników. Po przesunięciu przepustnicy w górę (przy uruchamianiu nadajnika zawsze jest na 0) odbiornik (FSIA10B) (lub ESC) zaczyna cicho piszczeć (dźwięk ciągły), a silniki nie chcą się uruchomić. Same silniczki są sprawne (testowałem oddzielnie na innym zasilaniu). Zdjąłem osłonę z ESC i nie wygląda, żeby coś się spaliło. Może trzeba jeszcze raz zaprogramować (ale próbowałem przy użyciu pilota i przepustnicy na różne sposoby i nic, żadnych sygnałów dźwiękowych, oprócz wyżej wspomnianego piszczenia). Po prostu wyłączyłem, włączyłem i nie działa. Czy możliwa jest jakaś awaria i czy coś da zakup nowego ESC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Jakie napięcie ma pakiet zasilający , może jest za niskie i automatyka nie zezwala na załączenie silnika. Jeżeli piszczy to ewidentnie mu coś dolega. Zworką wybiera się typ aku. A w nadajniku na displeju kanał gazu pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonimxxxx Opublikowano 13 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Napięcie jest 7,4v, takie jak wcześniej, tylko że wtedy działało, a teraz nie. Kanał przepustnicy także działa bez zarzutu, ale silniki nie chcą się uruchomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Podepnij zamiast regla w kanał 3 serwo i sprawdź czy działa. Regulator wepnij w inny kanał. Napięcie mierzone miernikiem czy taki masz pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonimxxxx Opublikowano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Robiłem to już i serwo działa bez zarzutu, co do akumulatora to pakiet 7,4v 1000mah lipo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi