piotr jet Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Witajcie Szukam pomocy i rady. w motoszybowcu "odszedł" mi silnik i odciął 1 antenę w odbiorniku Jeti.Duplex R7 I tu pojawia się problem. W Jeti mi mogą naprawić (koszt 15 E) plus koszty wyslki.. I tu jest właśnie problem, koszty wysyłki jakie znalazłem to minimum 100PLN plus 15Euro naprawa i koszt wysyłki do mnie więc pewnie kolejne 100 pln lub 15-20 Euro. Stanowi to więc minimum 60% ceny nowego, Ktoś mi pomoże? jakąś radą gdzie zdobyć taką lub podobną antenę. Może Ktoś jeździ do Czech? W okolice miasta Pribor. Jak mam wydać na naprawę 250-300 pln, to kupię nowy odbiornik. A może Ktoś mi Go naprawi za rozsądne pieniądze? Proszę o pomoc! i radę pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Daj jakieś fotki. Anteny nie ma w ogóle? Bo w sumie to możnaby z tego co zostało zrobić nową, ważna jest długość aktywnego elementu (tego bez grubej czarnej izolacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Pisałem do Jeti a tu odpowiedź/ antény jsou koaxiální kabel a jsou pájeny na DPS, po jejich výměně je doporučeno zkontrolovat výstupní zesilovač a citlivost. Z tohoto důvodu doporučuji přijímač zaslat přímo do naší firmy na výměnu antény a plnou kontrolu přijímače. Cena za antény a celkovou kontrolu je 15€ + pošta zpět k vám. a tu tłumaczenie anteny są kablem koncentrycznym i są przylutowane do płytki PCB, po ich wymianie zaleca się sprawdzenie wzmacniacza wyjściowego i czułości. Z tego powodu polecam wysłać odbiornik bezpośrednio do naszej firmy w celu wymiany anteny i pełnego sprawdzenia odbiornika. Cena za anteny i ogólny przegląd wynosi 15 € + przesyłka zwrotna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Napisz do Prodrone - jest taka firma na Ślasku, robi głównie anteny do FPV itp ale może pomoże z dostrojeniem. Generalnie ja bym zrobił tak ( w jakimś odbiorniku JETI tak zrobiłem i zadziałało) 1. Zdjął żółtą osłonę z uciętego elementu odsłaniajac tzw "aktywną" część anteny 2. Używając suwmiarki baaardzo dokładnie zmierzyłbym długość tej aktywnej części (powinna być w przeźroczystej osłonce) 3. Zdjął z reszty uszkodzonej anteny dokładnie taką samą ilość czarnej izolacji i znajdującej się pod nią "masy" żeby wyglądało to jak w tej uciętej części. 4. Range test i w górę. Sam mam dwa odbiorniki z tak skróconymi antenami i nie zauważyłem problemów. Ważna jest dokładność tej gołej części anteny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi