Budrys777 Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Witam. Czy macie jakiś pomysł, jak zrobić układ wyłączania skrzynki sterowniczej oparty na przekaźnik 24V i prądzie około 100A ? Sterowane to ma być z aparatury Flysky i6x. Przekaźników na cewce 5V i stykach 24V 100A raczej nie ma. Chyba, żeby zrobić przekaźnik z cewką 5V i ten dopiero sterowałby przekaźnikiem docelowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września To najprościej a jakie napięcie i prąd steruje tym przekaźnikiem 100AWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkrzysztof Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Prąd stały czy przemienny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Podpinasz do odbiornika RC switch z wyjściem na przekaźniku a sykami załączasz przekaźnik z cewką 24V 100A. to wszystko proste jak budowa cepa. Np. taki: https://pl.aliexpress.com/item/33001896689.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl33001896689&ds_e_product_merchant_id=107908336&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=17866128404&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw6JS3BhBAEiwAO9waF7jrFIjRCW3HKhYnYC0sAeOBLJaOC1wh_XwI35u1knbxs69z3gxKtxoC36wQAvD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budrys777 Opublikowano 14 Września Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2 godziny temu, Bodzioch napisał: Podpinasz do odbiornika RC switch z wyjściem na przekaźniku a sykami załączasz przekaźnik z cewką 24V 100A. to wszystko proste jak budowa cepa. Np. taki: https://pl.aliexpress.com/item/33001896689.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl33001896689&ds_e_product_merchant_id=107908336&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=17866128404&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw6JS3BhBAEiwAO9waF7jrFIjRCW3HKhYnYC0sAeOBLJaOC1wh_XwI35u1knbxs69z3gxKtxoC36wQAvD_BwE Czyli na tej samej zasadzie, co zrobiłem solenoid, ale musi być inne źródło zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Musisz zasilać 24V przekaźnik mocy i tu mosfet sterowany z przełącznika on/off który odbiera impulsy PWM z odbiornika Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budrys777 Opublikowano 14 Września Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 8 minut temu, Marek_Spy napisał: Musisz zasilać 24V przekaźnik mocy i tu mosfet sterowany z przełącznika on/off który odbiera impulsy PWM z odbiornika Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Z Mosfetami się nie spotkałem jeszcze. Widzę, że to jest rodzaj przekaźnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września Z Mosfetami się nie spotkałem jeszcze. Widzę, że to jest rodzaj przekaźnika.To jest tranzystor gotowce możesz kupić do drukarek 3d a one mają prądy nawet więcej niż 100A tak że z powodzeniem zastąpisz te ogromne przekazniki, można je łączyć równolegle tak że zwiększysz prądy przełączania, wada to napięcie bramki ale też są takie które otwierają się przy 5 V Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi