upgrayedd Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Cześć. Jestem teraz w 2 gim, ale już myślę o szkole średniej. Chcę spróbować dostać się do OLL (ogólnokształcące liceum lotnicze), ale trochę się waham (czyt. boję) ponieważ badania przechodzi podobno 25%. W necie wyczytałem już wszystko co się dało, ale nadal nie wiem nic. Mam taki problem że mam krzywy kręgosłup (lub miałem bo chodziłem na korektywę) i nie wiem czy z takim się dostanę. Co prawda jeżeli bym codziennie ćwiczył, chodził na basen, przestał spać na brzuchu to może bym już całkowicie go "wyprostował". Chciałbym się jeszcze dowiedzieć rzeczy ogólnych o tej szkole, bo jak czytałem na innych forach to tam wszyscy wszystko o niej wiedzą, ale nikt w niej nie był. To na razie tyle, jak coś będę pytał jeszcze później. A i co badają ci lekarze? Bo na lotnik.com są podane tylko nazwy lekarzy. Pozdrawiam. EDIT: zmien temat bo aktualnie prawie nic nie mówi - MELOOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Co to jest OLL ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 może OGÓLNIE LENIWY LICEALISTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 a może Ogólnokształcące Liceum Lotnicze? :!: Skończyłem ta szkole, co Cię interesuje Bartek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 a może Ogólnokształcące Liceum Lotnicze? :!: Skończyłem ta szkole, co Cię interesuje Bartek? tak, chodzi mi o to. To co mnie interesuje, jest napisane w już poprawionym temacie. A i do tego chciałem dodać pytanie do Ciebie Miron: Czy ty poszedłeś później na WSOSP i czy płaciłeś za szkolenia np. spadochronowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Lekarz bada dosłownie wszystko: kręgosłup (każdy odcinek), EEG, USG, trzeba "przejść" laryngologa, neurologa, internistę, chirurga masz badana wymowę, pod kątem czy nie bełkoczesz następnie słuch, jest tez wirówka czyli krzesło na którym się kręcisz jakiś czas po czym musisz wstać i przejść po prostej, jest coś takiego jak spirometria czyli badanie pojemności płuc (albo to wydajność ) Badania ogólnie są dosyć trudne. Jeżeli chodziłeś na korektę to przed badaniami w OLL, pójdź do lekarza rodzinnego i zrób badania kręgosłupa, na basen standardowo musisz chodzić, bo egzaminów nie zdasz (chyba ze czujesz się jak ryba w wodzie ) Nie poszedłem na WSOSP, bo nie chciałem się wiązać z wojskiem, obecnie latam w lotnictwie cywilnym. Za skoki, szybowce i Orliki nie płaciłem Szkole polecam, gdybym stanął przed kolejnym wyborem: OLL czy "normalny" ogólniak zdecydowanie powtórzyłbym decyzje. Musisz tez liczyć się z tym ze za złe oceny w szkole masz ograniczone prawa, tzn zabierają mundur i wyposażenie. Także nauka się opłaca PS: "Za mundurem panny sznurem"- to prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 PS: "Za mundurem panny sznurem"- to prawda eee.. chyba nie w tych czasach :evil: . Moje skrzywienie polega na wystających łopatkach. Z pływaniem nie ma problemu, ale i tak decyzja zapadła, jutro kupuję karnet i codziennie po szkole na basen. I ćwiczenia takie jak na korektywie. A czy wsosp trzeba mieć takie samo zdrowie, czy można z "ubytkami"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 eee.. chyba nie w tych czasach :evil: Spróbujesz to zobaczysz, czasy tu nie maja znaczenia. jakimi ubytkami? napisałem Ci przecież. Zdrowie musisz mieć ok w 99% ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 chodzi mi o zdrowie żeby dostać się na WSOSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 chodzi mi o zdrowie żeby dostać się na WSOSP Odp: Zdrowie musisz mieć ok w 99% ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 więc z tą wadą się nie dostanę :evil: . A czy żeby dostać się na wsosp trzeba kończyć OLL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Słyszałem o tym że trzeba miec też zdrowe zęby tzn. żadnych plomb - to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Panowie przecież napisałem wyraźnie; Zdrowie musisz mieć ok w 99% ok. i teraz jak myślicie, czy zęby z próchnica to objaw zdrowia? na badaniach zarowno do OLL jak i na WSOSP jest sie badanym gruntownie od stop do glow. Nie piszcie po jednym pytaniu, tylko jak już zbierzmy Wasze pytania na PW czy GG i zrobimy informator, myślę ze to lepszy pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Co to jest OLL ? :roll: Przeczytałeś tylko tytuł że zadajesz takie głupie pytanie, przecież w pości pisze co to jest. Marcin jak na moderatora to odrobinę kultury proszę, bo to co napisałeś nie świadczy dobrze o Tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 bojler, spokojnie,jak byś czytał to byś wiedział ze stecio dopisał co to jest to OLL wystarczy luknąć 5 post od góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 bojler, spokojnie,jak byś czytał to byś wiedział ze stecio dopisał co to jest to OLL bojler, pohamuj trochę z tym "nawracaniem" na forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Tylko spokojnie, młodzieży droga. Zachowujcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Panowie przecież napisałem wyraźnie; Zdrowie musisz mieć ok w 99% ok. i teraz jak myślicie, czy zęby z próchnica to objaw zdrowia? na badaniach zarowno do OLL jak i na WSOSP jest sie badanym gruntownie od stop do glow. Nie piszcie po jednym pytaniu, tylko jak już zbierzmy Wasze pytania na PW czy GG i zrobimy informator, myślę ze to lepszy pomysł nie no bez przesady, nawet jakbyś codziennie mył zęby rano i wieczorem to miał byś jakieś dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 a byles kiedys u Dentysty? Proponuje OT, bo to do niczego nie prowadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 chodzi mi o to że miałeś próchnicę, ale ją wyleczyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.