Skocz do zawartości

guppy- cięty laserowo potrzebuję pomocy przy kadłubie

ender

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szybowiec jak w temacie wycięty przez kolegę Kakabe (polecam wszystkim usługi tej firmy nie będę się rozpisywał bo będzie offtopic ale generalnie sama przyjemność).

Mam problem z montażem kadłuba mianowicie jak wygiąć podłogę na kadłubie?

z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam Maciek.

Opublikowano

Tak ale tamten guppy jest robiony ręcznie chyba gięcie odbywa się na formie z tego co wiem można podłogę wygiąć bezpośrednio na kadłubie i o to właśnie pytam

Opublikowano

Owszem, jest robiony ręcznie, ale jest robiony z takich samych elementów. Wygiecie na kadłubie = po prostu wygięcie na wyciętych bocznych ściankach. Wot tiechnika :D

Opublikowano

Ja wyginałem mój ręcznie wycinany spód kadłuba na wcześniej wyciętych bokach. Wkładasz między nie dodatkowo deski balsowe, żeby mieć szerszy wzorzec i klejony z kilku balsowych desek spód, dociskasz do przygotowanego z boków kadłuba wzorca. Ja docisnąłem obwijając taśmą samoprzylepną i spinając szpilkami (dużą ilością szpilek) deseczki tworzące dno, żeby się nie rozjechały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.