ender Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam! Szybowiec jak w temacie wycięty przez kolegę Kakabe (polecam wszystkim usługi tej firmy nie będę się rozpisywał bo będzie offtopic ale generalnie sama przyjemność). Mam problem z montażem kadłuba mianowicie jak wygiąć podłogę na kadłubie? z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 jest dokladnie opisane przez Patryka z Adelajdy temat Guppy Jasiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Tak ale tamten guppy jest robiony ręcznie chyba gięcie odbywa się na formie z tego co wiem można podłogę wygiąć bezpośrednio na kadłubie i o to właśnie pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Owszem, jest robiony ręcznie, ale jest robiony z takich samych elementów. Wygiecie na kadłubie = po prostu wygięcie na wyciętych bocznych ściankach. Wot tiechnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja wyginałem mój ręcznie wycinany spód kadłuba na wcześniej wyciętych bokach. Wkładasz między nie dodatkowo deski balsowe, żeby mieć szerszy wzorzec i klejony z kilku balsowych desek spód, dociskasz do przygotowanego z boków kadłuba wzorca. Ja docisnąłem obwijając taśmą samoprzylepną i spinając szpilkami (dużą ilością szpilek) deseczki tworzące dno, żeby się nie rozjechały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ok już wiem wielkie dzięki!! fakt trzeba było się lepiej zdjęciom przyjrzeć... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.