GregorianR Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam!!! Postanowiłem popełnic jeszcze raz skrzydełko tylko tym razem w wersji elektryka! Rozpiętość 1m Cięciwa na środku płata 280mm a na końcach 150mm Profil płasko wypukły około 9% Waga pustego modelu około 120 gr Mam zamiar wyposazyć je w silnik speed 280 lub 400, 2xmicro serwa( zestawy zebry ) regulator jeti 020A i aku Kany 7x750mAh lub 8x1050mAh. I mam pytanko jakigo śmigła uzyć aby uzyskać jak najlepszy ciąg? Posiadam takie: 5x3, 6x3, 6x5, 7x6, 8x6! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/91c86a124c966777.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Cześć do 400 bezpośrednio to 6x3 albo 5x4,3 bardzie w sam raz oczywiście oba śmigła w wersji do DD. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jeśli zastosujesz napęd bezpośredni to 280 tego nie pogoni . Pozostaje Ci 400. Ale chcąc żeby to dobrze latało należało by policzyć trochę dokładniej np. wrzucając to w jakiś programik temu służący. Istotny jest nie tylko ciąg statyczny ale np. prędkość strumienia zaśmigłowego . Ale tak na początek przy zasilaniu 8 cel próbój na 6x3 ew. 6x5 choć na tym drugim wzrośnie pobór prądu a sprawność całego napędu raczej spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Jeśli zastosujesz napęd bezpośredni to 280 tego nie pogoni . Mam jeszce przekładnie 4.1:1 ale nie wiem czy się nada! Jak nie to wpakuje silnik 400 na smigle 6x3 i na 8 kanach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Do takiego skrzydełka jeśli już montować 400-setkę to bez przekładni. Nie ciąg statyczny tu jest ważny a prędkość strumienia zaśmigłowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 I tak też zrobie! Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 No i po skrzydełku! Ale jak na tyle kretów to i tak długo wytrzymało! Jutro jak mi się uda wstawie filmiki! ale w dziale kraksa bo tam będą bardziej pasowały! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Oto moje skrzydełko w akcji http://www.youtube.com/watch?v=65I4DfuZ_RA A tutaj pierwsze loty :rotfl: http://www.youtube.com/watch?v=hnNFcxWwW0U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.