Shin Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Witam, nigdy nie latałem na tej aparaturze ponieważ popsułem silnik i nie miałem czasu na naprawę. Aparatura to Esky 6ch, 35mhz. Przy testach w tamtym roku wszystko działało, chociaż nie jestem pewien czy sprawdzałem serwa. Więc chodzi o to, że gdy podpinam serwo do odbiornika i później inne części elektroniki to serwo działa na każdej gałce nadajnika. I jeszcze tak jakby drży po włączeniu aparatury. Proszę o pomoc, pozdrawiam.
meloow Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 shin czy możesz to jakoś logicznej opisać. Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. napisz jakie masz dokładnie całe twoje wyposażenie. czy mam to tak rozumieć że podłączasz serwo do kanału 2 (np kanał lotek) w odbiorniku a jak ruszasz drążkiem wysokości to to serwo pracuje !?
marcin133 Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 A nie jest to przypadkiem aparatura E-Sky od Heli? Daj jej zdjęcie.
madrian Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Gwoli wyjaśnienia - NAJPIERW włączamy aparaturę, potem odbiornik (a razem z nim - serwa). Po drugie, ta apartura jest dedykowana do śmigłowców. Czy wyłączyłeś miksery w nadajniku? Ocywiście, jeśli używasz samolotu, bo zapomniałeś o tym wspomnieć. Po trzecie - na tej aparaturze, drżenie serw jest objawem niestety - normalnym. Tanio się jakości nigdy nie kupi. Szczególnie we współpracy z odbiornikiem E-sky, który jest b. niskiej klasy i z zakłóceniami trzeba się pogodzić.
Shin Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 Ok już nie ważne. Awaria zwalczona. Oczywiście chodziło o miksery, nie wiedziałem o tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.