Gość Anonymous Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 witam chce zrobić motorówke z napedem ciagnącym .wyposazenie ktore chce umiescic w niej to: 1x serwo tower pro 9g(ster kierunku) silnik graupner compact 330 7,2v li-pol 11,1v 2000mah regulator pulsar 12a smigło 9x4 motorówka bedzie wykonana z depronu ze wzmocnieniami z sklejki i sosny. czy jest to dobry pomysł?? no i w ktorym miejscu umiescic silnik ? z przodu czy z tyłu modelu? ster kierunku zastosowac w wodzie czy na powierzchni ?? pozdrawiam działeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 jak dla mnie to jest to co najmniej dziwne ? tylko napęd pchający ! i silnik z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 zastanawiałeś się dlaczego nie stosuje się napędu ciągnącego w normalnych jednostkach ? ster kierunku zastosowac w wodzie czy na powierzchni ?? skoro takie problemy .............. chyba że myślisz o typowy ślizgaczu bagiennym z płaskim dnem i napędem śmigłem.... te też mają napęd pchający jeśli tak to wskazuje że masz kłopoty z formułowaniem zdań po polsku . Zakładając temat pisz dokładnie by reszta nie musiała dochodzić "co autor miał na mysli" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Tutaj masz opis Lotosa mojego kolegi: http://www.astercity.net/~jacek77/rc/galeria/lotos/index.html Łódka ze sterem w wodzie i napędem ciągnącym na tyle łódki. A tutaj opis mojego SwampBoata: http://japim.acn.waw.pl/modelarstwo/swamp.html Napęd ciągnący także na tyle ale stery powietrzne. Silnik musisz dać na tyle aby przód łódki wynurzał się przy większej prędkości i wchodził w ślizg - wtedy są mniejsze opory ruchu i łódka szybciej pływa. Mój swamp miał płaskie dno, które pozwalało kręcić się po powierzchni i wchodzić w ślizg boczny. Lotos Jacka niestety z powodu dużego zanurzenia i steru wodnego takich rzeczy robić nie mógł. Dodatkowo mój swamp "pływał" po wszystkim - ale do tego trzeba odpowiednio wzmocnić spód łódki. Czy o takie coś Ci chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.