Skocz do zawartości

Red hobby 10A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem od handlarza z Chin 4 te regulatory jak na zdjęciu!

Pierwsze to nie było instrukcji ! Więc nawet nie wiem z czym mam do czynienia.

Te regulatory nie współpracują z pakietami 150mAh !

Silnik 1504 po chwili pracy (chwila) na mocy powyżej 50% gazu zatrzymuje się ( twarde odcięcie silnika).

Ten sam silnik, ten sam pakiet ale inny regulator 10A (no name w dodatku) silnik chodzi kilka minut na full gaz a pakiet się nic nie grzeje !

20250316_203516.jpg

Opublikowano
W dniu 17.03.2025 o 09:06, Atomizer napisał:

Kupiłem od handlarza z Chin 4 te regulatory jak na zdjęciu!

Pierwsze to nie było instrukcji ! Więc nawet nie wiem z czym mam do czynienia.

Te regulatory nie współpracują z pakietami 150mAh !

Silnik 1504 po chwili pracy (chwila) na mocy powyżej 50% gazu zatrzymuje się ( twarde odcięcie silnika).

Ten sam silnik, ten sam pakiet ale inny regulator 10A (no name w dodatku) silnik chodzi kilka minut na full gaz a pakiet się nic nie grzeje !

20250316_203516.jpg

Witam mam ten regulator 10A tez są problemy  ale 12A jest OK.

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie wiem o co chodzi z tymi regulatorami ale te co ja mam nie nadają się do mini modeli i pakietów mniejszych jak 450mAh!

Z pakietem 450mAh nie ma tych problemów, ale jeszcze nie testowałem tak konkretnie i dogłębnie.

Przykładowo model A6M ZERO zasilany pakietem 150mAh na regulatorze co wstawiłem zdjęcie Wtorek o 09:42 lata około 5 min. i nie ma żadnych problemów.

Zamieniłem regulatory i do A6M ZERO zamontowałem ten red hobby i dziś rano model nie latał nawet 1 min. po czym nastąpiło "bib" i śmigło się zatrzymało! Stery działały i wylądowałem. Rygiel wszedł w ustawienia drążka gazu. Po kalibracji puściłem go drugi raz to może poleciał z 10m i znowu "bib" i model zalicza twarde nieplanowane lądowanie.

Mam 4 te regulatory i trzy zamontowałem do F6F Hellcat. Modele te są mniejsze niż A6M ZERO.

Model A6M ZERO da radę latać na pakiecie 450mAh i to sprawdzę. Może uda się jeszcze dziś wieczorem.

Ale F6F jest malutki i większy pakiet jak 150mAh niewskazany.

Opublikowano

Piszę do sklepu gdzie kupiłem te regulatory. Mają inne zdjęcie na stronie a inne wysyłają.

Ten ze zdjęcia ma identyczna etykietę tego dobrego regulatora co miałem w A6M ZERO.

Ale ten ze zdjęcia też nieco się różni co widać od strony nalepki na foto co wstawiłem Wtorek o 09:42.

ESC.JPG

Opublikowano

W jednym ze sklepie u chińczyka znalazłem bardzo podobny regulator do tego z A6M ZERO !

Zadałem pytanie ale chyba nie kuma o co chodzi ! Będę go dalej dopytywać. Wczoraj nie mogłem przesłać zdjęć i zrzutów ekrany we wiadomościach co utrudnia konwersację.

ESC.JPG

ESC 10A.JPG

Opublikowano

Okazało się , że też mają złe foty na stronie i po konwersacji ze sprzedawcą wysłał foto jakie mają w rzeczywistości!

I wyszło tak , że maję te złe red hobby !!!

I weź tu coś kup przez internet !

red hobby 01.JPG

red hobby 02.JPG

Opublikowano

Kupiłem 2 sztuki 10A i   te same problemy niezależnie jaki jest aku i jaki silniczek . Natomiast 12 A są OK. Latam na rożnych  aku i silniczkach  jest OK.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.