Drako_27 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Witam kolegów Chciałem troszkę pobawić się w motoszybowce zakupilem ASW-28 i zacząłem odłaczać moją aparaturkę DX6I od heli i połaczam ASW-28 i tu moje zdziwienie podłaczam wszystkie serwa i TRHO (Gaz) , podłaczam pakiet , binduje i sprawdzam czy wszytko ok i tu moje zdziwienie silnik nie reaguje tzn. nie loguje sie więc zacząłem troszke sprawdzać i podłączylem pod kanał gazu inne serwo czy kanał jest sprawny i serwo chodzi wiec kanał jest ok i tu następne zdziwienie silnik loguje sie tylko pod kanałem GEAR(podwozie) wiec włączyłem w apce mix THRO -> Gear ale to nie jest rozwiązanie bo silnik właczam przez przycisk Gear w apce. Czy ktoś się spotkał z takim problemem ? i moze mi poradzić co moze być nie tak ? - oczywiście wszystko zbindowane - tryb acro Pozdrawiam.
Drako_27 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 Witam Wiec znalazłem prawdopodobny powód takiego zachowania biały kabel od regulatora był przerwany zlutowałem go ale - po zlutowaniu kabla okazuje sie że problem jest z wystartowaniem siniczka to znaczy sinik zaloguje sie ale jak dam drążek gazu na maksa odrazu to tylko silnik zadrży i nic musze drążek dać na minimum i powoli (bardzo) dodawać gazu wtedy silnik rusza ale nie zawsze wiec teraz pytanie do kolegów czy padł regulator czy silnik ? Będe wdzięczny za podpowiedź.
ertman_176 Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Czy aby na pewno dobrze zaprogramowałes radio ? Czy zmieniłeś tryb na samolotowy ? Czy zresetowałeś program ?? Czy nie masz rewersu na kanale "gazu" ?? Czy regulator dobrze zaprogramowałeś ?
Drako_27 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 Witam A za tem wszystko ustawione mam dobrze jednak nie dawało mi spokoju to że jak przelutowałem ten biały kabel od regulatora krtóry był przerwany zaczęły się te problemy wiec odciołem i sprawdziłem i okazuje się że był źle zlutowany to znaczy nie przewodził tak jak trzeba poprawiłem lut i wszystko śmiga KAMIEŃ Z SERCA Dziekuje za zainteresowanie i życze połamania skrzydel kolegom.
mazur Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 po zlutowaniu kabla okazuje sie że problem jest z wystartowaniem siniczka to znaczy sinik zaloguje sie ale jak dam drążek gazu na maksa odrazu to tylko silnik zadrży i nic musze drążek dać na minimum i powoli (bardzo) dodawać gazu wtedy silnik rusza ale nie zawsze Miałem bardzo podobna sytuację. Silnik ruszał nawet latałem ale po dodaniu gazu na max. silnik stawał. Okazało się, że jedna z faz nie dociera do silnika (pęknięty drut doprowadzający prąd)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.