rkrzysztof Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Pytanie, może prozaiczne dla znawców tematu. Czy serwo np. Futaby opisane jako S-bus2 będzie pracowało sterowane sygnałem S-bus?
Ryszard_I Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Nie jestem znawcą tematu ale znalazłem dyskusję która może Cię zainteresować https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?4258049-Futaba-S-BUS-vs-S-BUS2
rkrzysztof Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Znalazłem coś takiego: "Wydaje się, że dlatego, że serwos serwo S.BUS mogą zakłócać dwukierunkowe połączenia, w szczególności. Futaba mówi [1]: Cytat: Należy pamiętać, że jeśli urządzenia inne niż urządzenia kompatybilne z S.BUS2 (w tym serwomechanizm „S.BUS”) są podłączone do kontrolowanej linii S.BUS2, urządzenia S.BUS2 nie będą działać prawidłowo. Dlatego podłącz tylko urządzenia S.BUS2 do systemu S.BUS2. Więc w kwestii OP, Mieszanie S.BUS i S.BUS2 na tym samym przewodzie są obarczone dla funkcji S.BUS2, ale przy użyciu Wszystkie S.BUS servos działa pewnie."
Rekomendowane odpowiedzi