Skocz do zawartości

IMAC Germany Cup 2025 w FMC Kinzigtal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem, 

W zeszłym tygodniu rozegrane zostały pierwsze zawody międzynarodowe IMAC z cyklu Pucharu Europy!

IMAC Germany Cup odbyło się na lotnisku klubu FMC Kinzigtal pod Frankfurtem nad Menem - 29.05-1.06.2025..

Lotnisko dosyć trudne ze względu na długość oraz nierówność pasa o czym przekonało się kilku pilotów którym zgasł silnik. Na szczęście obyło się bez większych strat. 

Co więcej tuż przed pasem (ok. 50m od pasa) znajdowała się ambona z drzewami i .... obornik z którego czasami wiecie sami czym dawało 🫢
Dodatkowo lotnisko znajdowało się w strefie podejściowej dla samolotów pasażerskich na lotnisko w Frankfurcie, więc co niespełna 5 minut przelatywał nad nami samolot pasażerski robiący niezły szum.. 

Podczas zawodów udało rozegrać się 3 kolejki programu znanego, 1 kolejkę programu nieznanego oraz 1 kolejkę Freestyle. 
Tylko tyle ponieważ Niemcy mają dosyć rygorystyczne przepisy i latanie samolotami spalinowymi możliwe jest tylko w godzinach 9.00 - 19.00... 

Ponadto pogoda również pomagała, aby rozegrać więcej kolejek - raz przychodziło słońca, a po chwili na chodziła czarna chmura z której było silny deszcz, a wiatr taki, że musieliśmy trzymać namioty, aby nie odleciały..

Na koniec zawodów udało się uplasować na:

- 5 miejscu w kategorii Unlimited (na 14 zawodników, brakło 20 pkt do podium)

- 8 miejscu w kategorii Freestyle (na 17 zawodników)

Brawo również dla całej ekipy IMAC Poland, która wystartowała na zawodach oraz dla mojej partnerki Sylwii i Macieja, którzy pełnili rolę sędziów! 👏

Poniżej  kilka zdjęć z zawodów! 

IMG_20250601_110646_1.jpg

505740082_634643699624729_1483975137066874785_n.jpg

IMG_20250601_130933.jpg

IMG_20250530_214939.jpg

IMG_20250531_144300.jpg

IMG_20250529_125002.jpg

IMG_20250529_094928.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano

Gratulacje dla wszystkich Polskich zawodników . 

Cieszy fakt ,że macie chęć startować i godnie  reprezentujecie nasz kraj za granicą.

Do zobaczenia w Lesznie bo mam nadzieję być na zawodach i pokibicować Wam!

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 10.06.2025 o 01:25, Ares napisał:

Gratulacje dla wszystkich Polskich zawodników . 

Cieszy fakt ,że macie chęć startować i godnie  reprezentujecie nasz kraj za granicą.

Do zobaczenia w Lesznie bo mam nadzieję być na zawodach i pokibicować Wam!

Zapraszamy serdecznie do Leszna! Już za nie długo powstanie post o IMAC Leszno :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Elegancko , ja zawsze lubię oglądać Wasze loty , zawsze można się czegoś nauczyć i wykorzystać to potem nawet w rekreacyjnym lataniu.