Jakub Baran Opublikowano Poniedziałek o 20:08 Opublikowano Poniedziałek o 20:08 Czołem, W zeszłym tygodniu rozegrane zostały pierwsze zawody międzynarodowe IMAC z cyklu Pucharu Europy! IMAC Germany Cup odbyło się na lotnisku klubu FMC Kinzigtal pod Frankfurtem nad Menem - 29.05-1.06.2025.. Lotnisko dosyć trudne ze względu na długość oraz nierówność pasa o czym przekonało się kilku pilotów którym zgasł silnik. Na szczęście obyło się bez większych strat. Co więcej tuż przed pasem (ok. 50m od pasa) znajdowała się ambona z drzewami i .... obornik z którego czasami wiecie sami czym dawało 🫢 Dodatkowo lotnisko znajdowało się w strefie podejściowej dla samolotów pasażerskich na lotnisko w Frankfurcie, więc co niespełna 5 minut przelatywał nad nami samolot pasażerski robiący niezły szum.. Podczas zawodów udało rozegrać się 3 kolejki programu znanego, 1 kolejkę programu nieznanego oraz 1 kolejkę Freestyle. Tylko tyle ponieważ Niemcy mają dosyć rygorystyczne przepisy i latanie samolotami spalinowymi możliwe jest tylko w godzinach 9.00 - 19.00... Ponadto pogoda również pomagała, aby rozegrać więcej kolejek - raz przychodziło słońca, a po chwili na chodziła czarna chmura z której było silny deszcz, a wiatr taki, że musieliśmy trzymać namioty, aby nie odleciały.. Na koniec zawodów udało się uplasować na: - 5 miejscu w kategorii Unlimited (na 14 zawodników, brakło 20 pkt do podium) - 8 miejscu w kategorii Freestyle (na 17 zawodników) Brawo również dla całej ekipy IMAC Poland, która wystartowała na zawodach oraz dla mojej partnerki Sylwii i Macieja, którzy pełnili rolę sędziów! 👏 Poniżej kilka zdjęć z zawodów! 4 Cytuj
Ares Opublikowano Poniedziałek o 23:25 Opublikowano Poniedziałek o 23:25 Gratulacje dla wszystkich Polskich zawodników . Cieszy fakt ,że macie chęć startować i godnie reprezentujecie nasz kraj za granicą. Do zobaczenia w Lesznie bo mam nadzieję być na zawodach i pokibicować Wam! 1 Cytuj
Jakub Baran Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu W dniu 10.06.2025 o 01:25, Ares napisał: Gratulacje dla wszystkich Polskich zawodników . Cieszy fakt ,że macie chęć startować i godnie reprezentujecie nasz kraj za granicą. Do zobaczenia w Lesznie bo mam nadzieję być na zawodach i pokibicować Wam! Zapraszamy serdecznie do Leszna! Już za nie długo powstanie post o IMAC Leszno 1 Cytuj
Ares Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Elegancko , ja zawsze lubię oglądać Wasze loty , zawsze można się czegoś nauczyć i wykorzystać to potem nawet w rekreacyjnym lataniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi