Jakub Bury Opublikowano Niedziela o 09:03 Opublikowano Niedziela o 09:03 Koledzy, poniżej link do naszej relacji z zawodów u naszego zachodniego sąsiada. Ponieważ na forum nie ma osobnej kategorii RES (przydała by się) relacje zamieszczamy tutaj. https://f3res.pl/relacje/ 20250621_100217.heic 2
Jakub Bury Opublikowano Środa o 07:49 Autor Opublikowano Środa o 07:49 Dziś kończy się rejestracja na zawody.
Czaro Opublikowano wczoraj o 12:54 Opublikowano wczoraj o 12:54 Wiem, że masz kupę roboty, żeby w weekend zorganizować zawody. Ale może w wolnej chwili mógłbyś proszę napisać, o co chodzi z tymi losowanymi składami zespołów? Taki zespół pomaga sobie fizycznie przy holach i podpowiada podczas lotu, czy prowadzi się wspólną punktację drużynową? A na starcie pomagają zawodnikowi osoby, które sobie sam "zabezpieczył" na ten wyjazd?
Jakub Bury Opublikowano wczoraj o 13:39 Autor Opublikowano wczoraj o 13:39 To jest praktyka, która jest stosowana na zawodach w Austrii i Niemczech. Punktacja jest tylko indywidualna. Zawodnicy są podzieleni na zespoły według deklarowanej preferencji. Ci piloci, którzy nie deklarowali zespolù są przydzielani do takiego w którym są wolne miejsca. Podczas zawodów w ramach zespołu pracujemy zespołowo. Jeden zawodnik leci, drugi targa hol trzeci mierzy czas. W kolejnej grupie następują zmiany ról. Z reguły ten co mierzył i nie jest zmachany pilotuje. Ten kto leciał biega po hole a ten co biegał po hole mierzy czas. Gdy pierwszy raz z tym systemem zetknąłem się na zawodach w Gera to była to dla mnie nowość. Po pierwszej kolejce natychmiast załapałem. Deklarowanie zespołu prz zapisach jest po to aby na przykład dwie osoby, które zawsze z sobą latają i świetnie się rozumieją nie zostały rozsypane po różnych zespołach. Na zawodach wszystko błyskawicznie się rozjaśni. Ten system radykalnie ułatwia start osobom, które jadą na zawody bez pomocnika. W zasadzie etat pomocnika przestaje mieć sens. Pozdrawiam Kuba 2
Czaro Opublikowano wczoraj o 15:40 Opublikowano wczoraj o 15:40 1 godzinę temu, Jakub Bury napisał: Ten system radykalnie ułatwia start osobom, które jadą na zawody bez pomocnika. W zasadzie etat pomocnika przestaje mieć sens. Bardzo ciekawe rozwiązanie. Brzmi świetnie dla osób, które z powodu braku swojego zespołu, wrodzonej nieśmiałości, lub nieznajomości innych startujących, obawiają się przyjeżdżać.
Rekomendowane odpowiedzi