Arek66 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowicjuszem, jak i w modelarstwie RC. Zgromadziłem kilka fajnych modeli do latania i chciałbym zacząć przygodę z małym lotnictwem. Otóż posiadam model motoszybowca, który po przejściach u poprzedniego właściciela otrzymał ode mnie nowe życie. Po wymianie włąściwie całej elektroniki mam problem z uruchomieniem lotek. Do modelu zakupiłem nowy nadajnik Radiolink AT 10 z odbiornikiem R9DS. Lotki w tym modelu są sterowane odrębnymi serwomechanizmami. Po podłęczeniu do portu nr 1 działa prawidłowo lewa lotka patrząc od tyłu modelu. Prawą podłączyłem do kanału 7 /aux/ i teraz nie wiem jak to zmixować, aby lotki działały prawidłowo. Czy ktoś z kolegów może mi krpk po kroku pomóc ustawić to w menu nadajnika? nie ogarniam jeszcze angielskich określeń, a menu jest niestety w tym języku. Nie znalazłem również instrukcji w języku polskim, a ta która jest dostępna, nie istruuje jak to zrobić. Bardzo oczekuję pomocy, a nawet kontaktu w tej sprawie. Zawszelką pomoc z góry dziękuję.
Shock Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Witaj na forum, zerknij na regulamin i zadaj pytanie w odpowiednim dziale.
Rekomendowane odpowiedzi