SuperBeb Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 W ciągu 2 tygodni powinienem skończyć szablony pod cnc Skeeter'a 75 cm x 75 cm, 430 g rtf , powierzchnia nośna 20.3 dm, skompletuję to z planami i zamieszczę linka do planów i szablonów. Zgodnie z informacją na stronie producenta można sobie robić i kleić, nie można sprzedawać zestawów i planów. No i link do RCGroups . edit. Ponieważ wycinanka będzie pod laser, będzie bardziej podobna do wersji sklepowej, a nie tej opisanej jako v3. Ponieważ mam do zrobienia również inne rzeczy, będę na bieżąco zamieszczał info o postępach. Do modelu będzie również dostępna instrukcja . edit. literówki ten...tego... :evil: Ponad rok minął , a z darmowych formatek pod cnc nici :/ a tak fajnie się rozpoczęło . No nic trzeba będzie lenia wygonić i samemu wyciąć . Nikogo nie posądzam a Jeżeli użytkownik Blackriver byłby tak pomocny i zamieściłby szablony to będę zobowiązany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ponad rok minął , a z darmowych formatek pod cnc nici :/ a tak fajnie się rozpoczęło . No nic trzeba będzie lenia wygonić i samemu wyciąć . Nikogo nie posądzam a Jeżeli użytkownik Blackriver byłby tak pomocny i zamieściłby szablony to będę zobowiązany . wystarczy przeczytać pierwszy post http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=1298194&d=1178565406 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Dwa tygodnie temu bawiąc się kilkoma patykami wpadłem na pomysł zrobienia czegoś prostego i ekonomicznego z onych właśnie. Przypomniałem sobie ten wątek no i jestem tutaj ze swoim wyrobem. Relacja trochę spóźniona bo nie było czasu na fotografie ale do końca prac jeszcze trochę zostało. Wybrałem sobie wersję 1 tego modelu o rozpiętości 30". Wydawała mi się prostsza ale po złożeniu wszystkiego do kupy pożałowałem. Jest mało sztywna no ale już tego nie zmienię. Poniżej krótka historia budowy + efekt na dzisiaj. Zajęło mi to dwie soboty z niedzielami + wyrwanych kilka popołudni na oklejanie. Bardzo przyjemnie i szybko. 1.2.3. 4.5.6. 7.8.9. Przy okazji przetestowałem folię ToughLon'a (to ta żółta) i jestem b. rozczarowany. Napędzane toto będzie dzwonkiem TowerPro 2408-21T. Moc wg specyfikacji do 120W ale wg użytkowników "obsłuży" nawet 180W. Powinno wystarczyć do tego co model ma robić (czyli latać). Przymierzyłem się też do spalinki (ASP.15) , a jakże. Myślę że będzie to fajny model na lato. Stan na dzisiaj jest taki. Trzeba wkleić lotki , zadbać o końcową estetykę , podwozie itd ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Oklejałeś po wklejeniu skrzydeł w kadłub, czy przed? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Po, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Zamontowałem półkę z silnikiem oraz rzep trzymający akku. Musiałem wstępnie zamontować silnik, akumulator oraz wyposażenie aby wybrać położenie rzepa. Wypadł w dobrym miejscu. Chyba dobrym pomysłem było obłożenie przodu kadłuba sklejką 0,6mm. Wydaje się solidniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.