SuperBeb Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 W ciągu 2 tygodni powinienem skończyć szablony pod cnc Skeeter'a 75 cm x 75 cm, 430 g rtf , powierzchnia nośna 20.3 dm, skompletuję to z planami i zamieszczę linka do planów i szablonów. Zgodnie z informacją na stronie producenta można sobie robić i kleić, nie można sprzedawać zestawów i planów. No i link do RCGroups . edit. Ponieważ wycinanka będzie pod laser, będzie bardziej podobna do wersji sklepowej, a nie tej opisanej jako v3. Ponieważ mam do zrobienia również inne rzeczy, będę na bieżąco zamieszczał info o postępach. Do modelu będzie również dostępna instrukcja . edit. literówki ten...tego... :evil: Ponad rok minął , a z darmowych formatek pod cnc nici :/ a tak fajnie się rozpoczęło . No nic trzeba będzie lenia wygonić i samemu wyciąć . Nikogo nie posądzam a Jeżeli użytkownik Blackriver byłby tak pomocny i zamieściłby szablony to będę zobowiązany .
cyrax_ojz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ponad rok minął , a z darmowych formatek pod cnc nici :/ a tak fajnie się rozpoczęło . No nic trzeba będzie lenia wygonić i samemu wyciąć . Nikogo nie posądzam a Jeżeli użytkownik Blackriver byłby tak pomocny i zamieściłby szablony to będę zobowiązany . wystarczy przeczytać pierwszy post http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=1298194&d=1178565406
alyan Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Dwa tygodnie temu bawiąc się kilkoma patykami wpadłem na pomysł zrobienia czegoś prostego i ekonomicznego z onych właśnie. Przypomniałem sobie ten wątek no i jestem tutaj ze swoim wyrobem. Relacja trochę spóźniona bo nie było czasu na fotografie ale do końca prac jeszcze trochę zostało. Wybrałem sobie wersję 1 tego modelu o rozpiętości 30". Wydawała mi się prostsza ale po złożeniu wszystkiego do kupy pożałowałem. Jest mało sztywna no ale już tego nie zmienię. Poniżej krótka historia budowy + efekt na dzisiaj. Zajęło mi to dwie soboty z niedzielami + wyrwanych kilka popołudni na oklejanie. Bardzo przyjemnie i szybko. 1.2.3. 4.5.6. 7.8.9. Przy okazji przetestowałem folię ToughLon'a (to ta żółta) i jestem b. rozczarowany. Napędzane toto będzie dzwonkiem TowerPro 2408-21T. Moc wg specyfikacji do 120W ale wg użytkowników "obsłuży" nawet 180W. Powinno wystarczyć do tego co model ma robić (czyli latać). Przymierzyłem się też do spalinki (ASP.15) , a jakże. Myślę że będzie to fajny model na lato. Stan na dzisiaj jest taki. Trzeba wkleić lotki , zadbać o końcową estetykę , podwozie itd ...
Callab Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Oklejałeś po wklejeniu skrzydeł w kadłub, czy przed?
alyan Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zamontowałem półkę z silnikiem oraz rzep trzymający akku. Musiałem wstępnie zamontować silnik, akumulator oraz wyposażenie aby wybrać położenie rzepa. Wypadł w dobrym miejscu. Chyba dobrym pomysłem było obłożenie przodu kadłuba sklejką 0,6mm. Wydaje się solidniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.