ref1974 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Witam, mam problem jak w temacie. Po podłączeniu zasilania wirniki zaczynają się automatycznie obracać. Dotyczy to rówżnież przypadku kiedy nadajnik jest włączony. Heli w takim przypadku nie reaguje również na żadne polecenia nadajnika czy próby trymowania i nie przeprowadza procesu kalibracji Przeprowadziłem próbę, w której odłączyłem zasilanie obu silników. Po podłączeniu zasilania do smigłowca zaczął się proces kalibracji i serwa reagowały na polecenia nadajnika. Przy ponownym podłączeniu silkników, wystąpiły problemy jak opisane na początku postu i nie dają się one usunąć. Problemy zaczęły się jak omyłkowo podłączyłem zasilanie do modelu bez włączonego nadajnika. Pozdrawiam, Remek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Po podłączeniu zasilania wirniki zaczynają się automatycznie obracać. Dotyczy to rówżnież przypadku kiedy nadajnik jest włączony. NIGDY NIE PODLACZASZ ZASILANIA JEZELI NADAJNIK JEST WYLACZONY - chyba, ze sobie kuku chcesz zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 1/ uwalony odbiornik 2/ uszkodzony regulator 3/ uszkodzone jakieś serwo 4/ uszkodzona aparatura teraz metodą eliminacji znajdź przyczyne Twoich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 może rewers?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 może rewers?? Bardzo prawdopodobne. Jesli rewers THR jest przestawiony, to drążek gazu jest dla nadajnika w odwrotnym położeniu - czyli gaz. W tym momencie Lama się po prostu wyłącza - jest zabezpieczenie przed ruszeniem na pełnym gazie. Gaz musi być na zero, przy włączaniu modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 mam problem jak w temacie. Po podłączeniu zasilania wirniki zaczynają się automatycznie obracać. Dotyczy to rówżnież przypadku kiedy nadajnik jest włączony. koledzy czytajce ze zrozumieniem ona się nie wyłącza tylko wchodzi na obroty ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 miałem identyczny przypadek w moim helikopterze, uwalony był regulator, kolega z EPheli naprawił mi to. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ref1974 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam, problem został rozwiązany - przyczyną była padnięta Bateria LiPo - nominalnie powinna mieć 7,2 V a po naładowaniu osiągała max ca 4,2 V. Mimo wszstko objawy były dziwne, Dziękuje za wskazówki i pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.