cobra Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Od dawna leżały u mnie rdzenie do Zagiego 1,2 metra. Postanowiłem jednak zrobić trochę większy model, z przeznaczeniem głównie do polatania w termice, porobienia zdjęć, ewentualnie do wykorzystania jako platforma FPV. Powstaje coś takiego: Natarcie i spływ z balsy. Wzmocnienia płatów jak modelach ESA: od góry i od dołu pręty węglowe 1,5 mm. W centropłacie będzie mnóstwo miejsca na wyposażenie. Od góry będzie duża pokrywa. Przednia część centropłata została już zalaminowana. Serwa 12 gramowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 jakieś postępy ?? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Kilka dni temu model został z powodzeniem oblatany. Nawet bez większego trymowania. SC, jak zwykle w takich modelach, trzeba było finalnie trochę przesunąć do tyłu w stosunku do wyznaczonego przez win_schwer'a. Lata bardzo powoli i stabilnie. Pozostaje dorobić górną pokrywę i mocowanie dla aparatu foto. Pewnie też go sprawdzę jako platformę FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 cobra, nie ładują mi się fotki z pierwszego Twojego posta w tym temacie. Planuję wykonać właśnie taki model pod platformę FPV. Czy Twój model to po prostu przeskalowany Zagi do 150cm rozpiętości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 taki mały OT - polecam fotki wstawiać z www.occur.pl . Wtedy nie ma takich problemów jak te co w pierwszym poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ja używam tinypic.com i fotki z 2005/2006 roku nadal można oglądać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 imageshack lub najprościej - na forum mamy własną galerię...czemu z niej nikt nie korzysta ? łatwo się wrzuca i zawsze są pod ręką ......... cobra, jest może jakiś filmik ( nie z pokładu ) ale z widocznym modelem ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ja korzystam z albumu na forum... ale tylko jak wstawiam fotki do wątku o jakimś modelu. Żeby było na stałe, a jak jakaś fotka luźno to z occura - powiedzmy na giełdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 4 nic nie wnoszące do dyskusji posty, w tym jeden od moderatora :roll: :roll: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 A kto ma Ci wnieść coś do dyskusji jak nie cobra, ?? Go nie ma, a my głupot nie piszemy - takie stronki mogą się przydać. Później moderator może pozbierać te link i gdzieś przykleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Czy Twój model to po prostu przeskalowany Zagi do 150cm rozpiętości? Od dawna leżały u mnie rdzenie do Zagiego 1,2 metra. są to płaty od Zagi 1,2m i ten środek z balsy ma 30cm co w sumie daje 150cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Witam. Modelik mi się bardzo podoba i postanowiłem coś podobnego wystrugać. Mam rdzenie 80cm i chcę zrobić centropłat 30cm co da model rozp 110cm. Pytanie gdzie umiejscowiony jest pakiet ? Chciałbym to wiedzieć bo muszę zprojektować mini kadłub. Napęd robię pchający by można zdjąć śmigło i latać na zboczu. Nie miałem nigdy napędu pchającego i będzie to nowe doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Pakiet 3000 3s prawie w samiutkim dziobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabos65 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Jaka wyszła waga do lotu? Dobrze szybuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 A mnie interesuje waga takiego cudeńka. PS: Jakie powinno być obciążenie powierzchni w deltach? Ja mam 9gram / 1dm^2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 A mnie interesuje waga takiego cudeńka. PS: Jakie powinno być obciążenie powierzchni w deltach? Ja mam 9gram / 1dm^2 ? Latająca gazeta :crazy: ??????? ps. i której cyferki zapomniałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Po przerwie wracam do tematu. Model wyszedł trochę ciężki - o ile pamiętam koło 830 gram. Niepotrzebne są natarcia i spływy z twardej balsy. Generalnie lata i szybuje, ale miałem o wiele lepsze Zagi. Średnio jestem z niego zadowolony. Dałem też mocniejszy silnik (koło 200W) ze śmigłem 9x5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam Małe pytanko - jakiej używacie taśmy do oklejania i gdzie kupujecie? Pozdrawiam Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Yo Taśma pakowa, kupić możesz w sklepie papierniczym lub allegro. Koszt jednej rolki kolorowej taśmy to jakieś 2,5zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.