Drako_27 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam Chciałbym zapytać się starych wyjadaczy jaki model spalinowy najlepiej wybrać do nauki (Trenerek), z którym będę miał najmniej problemów chce przejść z elektryków na spaline tylko co wybrac na początek ? Z góry bardzo dziękuje za wszelkie wskazówki mile widziane linki do modeli w sklepie jesli takie macie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 A w czy tak różni się latanie elektrykiem od spalinki. Kiedyś latałem tylko motoszybowcami ,potem" ukleciłem " Fun fly,a i bez zadnych problemów latałem dalej. Przeciez tu silnik i tu silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Może taki : http://www.nastik.pl/black-horse-travel-p-582.html Z lotkami? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 co wybrac na początek ? ja jako pierwszy model z lotkami i na dodatek spalinowy wybrałem kombata WW2 :mrgreen: fajna adrenalinka latanie na początku takim szybkim modele 10-cio minutowy lot wydaje się jak by trwał wieczność a jeśli nie czujesz się na siłach to proponuje coś w stylu Wicherka. Prosty w budowie i bardzo tani w eksploatacji (jak elektryk). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Dziękuje kolegom za porady narazie latam motoszybowcem ASW-28 i radze sobie dobrze , podjąłem jednak decyzje z grubsza inną mam nadzieje że trafną zamówiłem EXTRIM 3D laser cut kit Ver.2 http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=2289 - bo raczej nic nie zamieni radości jak własnoręcznie zbudowany statek powietrzny mam nadzieje tylko że sobie poradze z budową martwię się tylko jednym obklejaniem folią nigdy nie miałem z tym styczności resztą budowy się nieprzejmuje bo od lat sklejam modele kartonowe a w nich też potrzebna jest precyzja i cierpliwość narazie zamówiłem tylko model i narzędzia do budowy kleje , żywice i nieszczęsną folie. Elektronike zamówie jak wszystko wypali. Pozdrawiam kolegów i jeszcze raz dziękuje za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 co ma nie wypalić, przecież eXtrima to nawet upośledzony umysłowo złoży. Gorzej z lataniem Zywicy to do eXtrima za dużo nie zużyjesz, raczej cała tubka rzadkiego cyjanoakrylu. Oklejanie jest dość proste zwykłą folią, natomiast folia LITE to już spore wyzwanie choć waga znacząco mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Kurcze chyba zrobiłem "gafe" zamówiłem klej ca ale gęsty bo innego nie było ten klej się nadaje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Kurcze chyba zrobiłem "gafe" zamówiłem klej ca ale gęsty bo innego nie było ten klej się nadaje ? zasadniczo eXtrima składa sie jak puzzle, składasz model i zalewasz rzadkim CA ale niektórzy podczas składania smarują krawędzie gęstym Ca i dopasowują je do siebie. Moim zdaniem pierwsza metoda jest lepsza bo sie aż tak klejem nie pobrudzisz (jak możesz to masz maila albo zadzwoń do sklepu i poproś o zmianę gęstego CA na rzadki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Szkopół w tym że nie mają na stanie , muszę zamówić w innym sklepie , koledzy nadal boję się tą folią czy jest to gdzieś dobrze opisane ( technika) ? najlepiej fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 jeśli chodzi o oklejanie to zerknij tutaj: http://www.modelarz.com/artykuly.php?id_art=132&w=d&ta=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 koledzy nadal boję się tą folią czy jest to gdzieś dobrze opisane ( technika) ? najlepiej fotki. Jak poszukasz na forum to znajdziesz. Np. takie filmiki: http://tmfk.diinoweb.com/files/Covering/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dziękuje kolegom za wszelką pomoc super troszkę się upokoiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.