wiesiek3d Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam ,jak w tytule jakie poradzilibyście wsadzić serwa do takiej Extry napędzanej DL50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrZ Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Kierunek - 25kg np. Hitec HS5955TG Reszta może być: HS 5625 Takie serwa wystarczą ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Chyba trochę przesadziłeś z tą mocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Lotki HS 645 lub HS 635 wysokosc 2x 635HB kierunek HS 5645 digital lub taniej HS 645 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Dzięki Radek tak mi się też wydawało ale chciałem się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Mysle, że nie ma co przepłacać a to i tak bedzie z zapasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A może Blue Birdy BMS 620 MG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ja mam złe przezycia z bluebirdami, choć takimi całkiem małymi. Nie ryzykowałbym wsadzenia ich do wiekszewgo modelu a napewno nie do dwumetrowej extry. Lepiej kup Hitecki - dobre i sprawdzone. Głupio bym sie czuł gdybym podczas robienia beczek zastanaiwał się czy mi sie serwa nie zepsują...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Do swojego Ultimata wsadzam na wysokość TowerPro MG996R 2 serwa na 2 polówki osobno . http://www.nastik.pl/towerpro-mg996r-brak-p-2402.html Testowałem je w podwoziu Łosia gdzie siły są ogromne (6 kg Hitec ledwo ledwo daje rade) A to jest bardzo precyzyjne i działa bez zająknięcia. W każdym razie porównywanie ich do wcześniejszej wersji 995 mija się z celem , tamte serawa miały ewidentny problem z centrowaniem i pływały przy końcu ruch. z tymi nie ma o tym mowy , na razie zapowiadają się świetnie. A przy tym cena 1/2 Hiteca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 To, co piszesz Tomek o 996, to sama prawda i tylko prawda. Mam, próbuję zepsuć i jakoś mi się nie udaje. Pewnie gdyby szukać ultra budżetowego wyposażenia do modelu 50ccm, to te właśnie serwa byłyby jedynymi godnymi polecenia. Tylko że te dwa słowa "GDYBY" i "PRAWIE" jakoś tak często pojawiają się przy okazji modeli 3D o rozpiętości minimum 2m. Dlatego Wiesiek (zwłaszcza że 3D sam zastanów się co chcesz ze swoim modelem wyczyniać, przelicz sobie ile masz na koncie i czy starczy Ci rozrzutności lub cierpliwości żeby dozbierać na Hitecki czy Futaby, również te cyfrowe i zapomnieć o dwóch wspomnianych słówkach. Niezawodne, nieco przemocowane serwa nie psują się ot, tak. Możesz więc założyć, że użyjesz je więcej niż w jednym modelu. Dlatego warto zainwestować. Zwłaszcza, że nie musisz zawsze kupować całego osprzętu funkiel nówka - czasem przemyślane okazyjne zakupy są idealnym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ja używam TowerPro MG946R w prawdzie też do podwozia (12 kg/cm). Mam uruchomione spowalnianie i muszę przyznać, że serwo chodzi bardzo precyzyjnie i nie ma problemu z jego pozycjonowaniem. Jeżeli ktoś liczy się z pieniądzem to dzisiaj jest to już dobra alternatywa do Hitec-a, który chyba rozpasał się przez ostatnie klika lat z cenami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Przy jednym serwie na ogonie , faktycznie , nie wsadził bym ich ,ale nawet jak padnie jedno , spoko da się lądować na drugim. Co do działania to mam ciągle serwo z Łosia 1 które przeżyło kilkanaście lądowań z Łosia 1 i 2 gdzie padł mechanizm ,a serwo nadal całe. Więc o żywotność się nie martwię. Jak nie padnie elektronika to serwo nie do , fajne jest :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Widzę że jednak Hitec raczej nie cyfrowe ale może. Jedyny minus Hiteców to szybkość serw a reszta OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Nowość popatrzcie na to czy warto, Pan ze sklepu zachwala. http://www.ef3m.pl/201,powerhd-1501mg-serwo-analogowe-b-17kg-0.14s-60g-b-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opinie mają bardzo dobre kilka osób z forum lata na nich ja jednak wole Hiteca latam spokojnie wiem co mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Może warto spróbowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Tylko testować w modelu za kilka kafli nie za dobry pomysł jakby nie patrzec to juz 2m i benzyna szkoda by było takiej extry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Po rozmowie DJDIT postanowiłem ze chyba je kupię, zobaczymy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 wlasnie przy wkladaniu firmowego wyposazenia pojawiaja sie opinie ze benzyna powyzej 2m to kilka kafli. W katanie 2m tylko odbiornik mam futaby i pakiety sanyo, reszta to chinszczyzna, lacznie z modelem. I do lotu wyszedl ok 2000zl (kiedy dolar byl po 2zl ) Te nowe tower pro 996 mam na wysokosci w superstarze 2,2m i daja rade. W cenie jednego modelu mam dwa i obydwa lataja Serwa HD to fajna alternatywa. Uzylem je w modelu open klasy na zawody aerodesign do napedu klap krokodylowych. Sprawdzily sie bardzo dobrze, jakosc wykonania tez jest dobra. Porownalem HD2550 z hiteciem 645mg. Przekladnia taka sama, elektronika duzo staranniej wykonana w HD, cena dwa razy nizsza. Decyzja o zakupie prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Wg mnie serwa HD to dobra inwestycja. Sam mam 4 sztuki PowerHD HD-9150MG w Katanie 2,6m. W zeszłym roku w tym modelu miałem założone cztery HSy-5985MG niestety padły bardzo szybko. W dwóch poszła przekładnia w jednym spalił się silnik. Może zbyt intensywnie je eksploatowałem, ale serwa futaby wytrzymują znacznie dłużej takie obciążenie. Wracając do serw HD, w locie wydają się być mocniejsze od Hiteków i są zdecydowanie szybsze. Co prawda moje odczucia nie pokrywają się z danymi technicznymi, może trafiłem na wadliwą serię HS-5985MG :?: Ogólnie po kilku lotach jestem z nich bardzo zadowolony. Polecam wsp. cena/ jakość jest również w ich przypadku bardzo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.