ANDERS Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Kiedy zacząłem oblot modelu (zdjęcia i filmik w dziale "Moje modele") nikt by nie przypuszczał że do tego dojdzie. Po paru minutach lotu spalił się całkowicie regulator. Przed tym incydentem model zaczął się dziwnie zachowywać: raz silnik się wyłączył a później zaczął chwilami nie reagować na ruchy drążków. Aż w końcu wpadł w korkociąg i spadł z pełnym impetem dziobem w dół z około 10m. Straty: regulator - jakiś chiński: 40A. - całkowicie się sfajczył, śmigło: 3 łopatowe 9x5. Sam model ok, odbiornik, pakiet, serwa, silnik nie odniosły żadnych obrażeń poza tym że się trochę okopciły od dymu. 4 serwa hxt900 myślę nie mogły przeciążyć regulatora, podejrzewam silnik: za mocny: 40A. Przyjmuje się że regulator trzeba zawsze dawać o wydajności przynajmniej większej o 10A od silnika. Tylko że takiego nie miałem a chciałem sobie polatać. No i tak to się skończyło. Teraz sobie kupię z conajmniej 80A. FIlmika z samego kretowania nie posiadam ale mam relację po katastrofie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Fajnie smiglo ale chyba za duze jak dla mini-maga... szczegolnie jak widzialem walke i stawianie "na smigle", jakby chcial robic zawisy.... regulator podmien, daj normalne smiglo 8x6 i "bedziesz Pan zadowolony"... ja mam regulator na 25A (turnigy) + silniczek tez "turnigy" i lata sie tym az sie znudzi... ps. bij zabij nie pamietam modelu silniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 jak na moje oko silnik był przeciazony zbyt duzym smigłem ciagnał za duzy prad i cos sie usmazyło. Posprawdzaj wszystkie katy bo model strasznie jest niewytrymowany strasznie pompuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 jak na moje oko silnik był przeciazony zbyt duzym smigłem Też mi się tak wydaje - choć przyznaje dość efektownie to śmigiełko wygląda to trochę przegiąłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Za duże śmigło, za daleko aku było przesunięte do tyłu. szkoda modelu, kiedyś sobie taki sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 tu znalazłem film naszego kolegi na tym śmigle coś cieczko było mu wystartować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 ps.bij zabij nie pamietam modelu silniczka Za to ja pamiętam, latasz na tym silniczku: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5688 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.