awo667 Opublikowano Poniedziałek o 19:51 Opublikowano Poniedziałek o 19:51 Cześć. Takie szybkie pytanie ale może ktoś już to przerabiał. FrSky X14 (albo Taranis T14 z Hobbyking) z Ethos w wersji 1.6.4. Jak zrobię Timer1 aktywowany za pomocą fizycznego przełącznika np. SF i ten sam SF użyty jest jako Throttle Cut to wszystko działa tak jak trzeba - przełącznik aktywuje ciąg a Timer1 ładnie zaczyna odliczać. Ponieważ jednak już parę razy miałem sytuację, że przypadkowo czymś przełączyłem przełącznik od ciągu.... to od jakiegoś czasu używam w tym celu pokrętło. Do tego zabezpieczenie że włączy/wyłącz działa tylko przy wyłączonym ciągu, do tego funkcja Sticky i wszystko działa super. Działało to super pod OpenTX i EdgeTX. Działa też w X14/T14 pod Ethos ale.... nie chce działać w połączeniu z Timer'em. Jak mam stan ciągu włączony/wyłączony pod jakimś Logical Switch (np. LS4) to działa to ładnie do funkcji Throttle Cut ALE nie działa wtedy Timer. Stan LS jest poprawny ale Timer nie zaczyna odliczać. Sprawdzałem parę wersji Ethos'a, sprawdzałem Issues na github ale nic podobnego nie znalazłem 😞 Może ktoś z was już coś podobnego spotkał albo ma pomysł jak to rozwiązać zostając z LS z potencjometrem zamiast Sx jako odcinacz ciągu?
Patryk Sokol Opublikowano Poniedziałek o 20:07 Opublikowano Poniedziałek o 20:07 Wszystkie timery mam porobione na przełącznikach logicznych. Nie mogę zobaczyć jak to wygląda na nadajniku (dopiero jutro będę mógł), ale masz w załączniku pamięć modelu która na 3 timery na switchach logicznych logo 600.bin 1
awo667 Opublikowano Poniedziałek o 22:43 Autor Opublikowano Poniedziałek o 22:43 Walczyłem ze 2 godziny i nic. Finalnie zmieniałem każdą opcję na inną i potem ponownie tak jak chciałem. Na szczęście tylko w mix thr + timers i... zadziałało. Przy okazji multi-module (4in1) dostał najnowszy soft Chociaż to nie pomogło. Metoda ala włącz / wyłącz ale pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi