ECO400 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam. Mam model trenerka 1,5m z silnikiem 7,5ccm i zastanawiam się jaki pociągnie szybowiec. Myślałem coś o szybowcu około 1,8m ale nie wiem czy dam rade go uciągnąć. Możecie pokazać zdjęcia swoich mini zestawów do holowania (holownik i szybowiec) :?: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Jakiś milion lat temu, kiedy mój tato miał radio Graypner FM-314 i był to rarytas, robił z kolegą próby holowania. To było na pewno ponad 12 lat temu - coś między 12 a milionem Model z silnikiem 10cm ciągnął szybowiec 2,6m. Szczegóły może napisze tato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Z powodzeniem używaliśmy do holowania CAPka o rozp. 165 cm, napędzanego silnikiem OS 91FX. Na zdjęciu holuję Starlinga od L. Kwarcińskiego. Taki model mogłem ciągnąc do góry nawet niemal pionowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Piper 1,2m z silnikiem MVVS 4,6ccm + szybowiec 1,8m FILM - Holowanie szybowca małym Piperkiem Trenerek 1,6m z silnikiem Magnum XL 40 6,5ccm + szybowiec 1,8m Trenerek 1,6m z silnikiem Magnum XL 40 6,5ccm + Discus 2,6m CmPro FILM - Holowanie modelem trenerka szybowca Discus CmPro Trenerek 1,6m z silnikiem Magnum XL 40 6,5ccm + szybowiec 1,8m + Discus 2,6m CmPro FILM - Holowanie modelem trenerka dwóch szybowców na raz! Trenerek AT-40L z silnikiem OS LA 40 lub 46 + szybowiec 1,8m FILM - Holowanie modelem trenerka AT-40L szybowca 1,8m rozp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.