Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trafiłem kiedyś na wypowiedzi (blogi) pewnego pana z branży lotniczej, który wydaje się, że wie o czym i co pisze - przynajmniej mi się tak wydaje. Nazywa rzeczy po imieniu a przede wszystkim nie owija w sreberko.

Polecam przeczytać poniższy wpis jak i inne jego autorstwa - jeśli nie ukazują jakiejś patologii to dają conajmniej do myślenia.

"Cyfrowe gusło zamiast aktu władczego: Dlaczego DroneTower to konstytucyjny domek z kart?"

https://www.avialaw.pl/2026/03/cyfrowe-guso-zamiast-aktu-wadczego.html?fbclid=Iwb21leAQ47zVjbGNrBDjuO2V4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHnq0wLokYOhKgNBwir0ByOAbuP3yA1Tc_rV6GBM1CXYtT1nXcpbpQEEVuKnq_aem_MtMGBxUYHrzSLYk4IY_Ktw&m=1

"Od regulacji do kontroli. Dlaczego „widzieć wszystko” nie działa w BSP (i czemu efekt jest odwrotny)"

https://www.avialaw.pl/2026/02/od-regulacji-do-kontroli-dlaczego.html?m=1

I jeszcze klika innych ciekawych.

Sam autor pisze o sobie:

"Przepisy lotnicze okiem praktyka

Janusz Boczoń. Jak wielu pilotów zaczynałem od skoków ze spadochronem, potem były szybowce, następnie samoloty:od tych "małych" na lądzie i wodzie, po większe jak ATR42/72, Boeing 737 czy w końcu Boeing 787 Dreamliner. W tzw. lotnictwie ogólnym uzyskałem również certyfikaty instruktora i egzaminatora oraz licencję mechanika. Szkoliłem się i latałem zarówno w kraju jak i za granicą co dało mi szansę na porównanie naszej szarej lotniczej rzeczywistości do tych innych, przeważnie lepszych, Kilka lat pracowałem też w krajowym nadzorze lotniczym..Wpisy na blogu są prywatną opinią autora i za każdym razem proszę o prześledzenie aktualnej wersji stosownych przepisów. Blog może zawierać niebezpieczne skróty myślowe."
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.