Fasola Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Witam, Chciałbym kupić aparaturę do mojego modelu taką dobrą na początek ale pewnie zostanie ze mną już na długo. Nie chce przepłacać za coś czego nigdy nie będę bliski wykorzystać. Myślałem o Radiomaster TX 16S bo przyznam że podoba mi się zwłaszcza kolorowy wyświetlacz, jednak po dłuższym namyślę i ostudzeniu zapału zacząłem myśleć o TX12. Popytałem trochę AI żeby wiedzieć nieco więcej i wydaje mi się że to wszystko co bym potrzebował. Z tego co zrozumiałem powinienem zwrócić uwagę żeby mieć ELRS i gimbale HALLa. Wcześniej mój model raz już poleciał na jakimś Cadecie, ale nie wiem jaki to, wiem że brandowany na Pelicana. Niestety po pierwszym locie wróciłem do domu, odłożyłem wszystko na kilka tygodni a przy następnych lotach serwa nie reagowały na aparaturę (jeden kanał chyba działał dobrze). Teraz (minęło chyba 2 lata od ostatniego lotu) gdy próbowałem uruchomić sprzęt i może zrozumieć co się stało aparatura cały czas na mnie piszczy. Główne pytania to czy TX12 to odpowiedni wybór? Czy może powinienem trochę dopłacić lub zwrócić uwagę na coś innego? No i czy ewentualnie ktoś wie o co może chodzić z tym Cadetem. Jestem świadom że mogłem nie dać wszystkich potrzebnych informacji ale za każdą radę, wskazówkę i informację która pozwoli mi się doedukować będę bardzo wdzięczny. W razie pytań postaram się udzielać jak najlepszych odpowiedzi. Dla uzupełnienia poza głównym wątkiem: Mój model został kupiony jako trochę wrak, udało mi się go naprawić na kole modelarskim w którym kiedyś byłem (teraz inne miasto więc nie zaczerpnę tam pomocy za bardzo). W zestawie była jakaś aparatura i odbiornik ale niestety nie pamiętam jakie a nie mam ich przy sobie.
ali1983 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu Mam tx12 mk2 od 3 lat (wtedy jakieś 420zl). Wersja cc2500 niestety wymusiła dokupienie zewnętrznego modułu 4w1 (wtedy jakieś 280zl), edgetx. Odbiorniki flysky 6 kanałowe binduje bez problemu, hitec Optima też się połączyły. Mnogość ustawień to plus ale i minus zarazem, bo jak długo nie latam to potem myślę "jak to się ustawiało 🤔🤔🤔". No i rolka przewijania menu już się trochę wyrobiła. Reszta bez zastrzeżeń.
Rekomendowane odpowiedzi