sudik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jeżeli wyobraziłbym sobie to jako 2 baterie tak jak mówisz to się nie da . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 właśnie da się ale musisz rozebrać zasilacz i wyprowadzić dwie rozne masy od transformatora je oddzielic i zrobic polaczenie miedzy 5 i 12v ale to wyzsza szkola jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 małyRC czy możesz narysować nam schemat jak to zrobić ok. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Co do takich zmian to chyba lepiej zbudować nowy zasilacz na odpowiednie napięcie. W zasadzie to można uzyskać 17V (12 + 5 = 17 a nie 18 ) pomiędzy wyprowadzeniami +12V i -5V lub +5V i -12V Z tym, że wydajność prądowa będzie równa niższej z obu obwodów w danej parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 małyRC czy możesz narysować nam schemat jak to zrobić ok. ? musiałbym rozbierać zasilacz i pooglądać jak to tam wyglada a teraz studia.... wiec nie mam czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 musiałbym rozbierać zasilacz i pooglądać jak to tam wyglada a teraz studia.... wiec nie mam czasu ... To po kiego grzyba piszesz takie glupoty chcesz, aby jakiś 15 latek rozbierał zasilacz impulsowy o sporej mocy ? wiesz jaki ładunek jest na kondensatorach, i co on może zrobić. Kolego następnym razem pomyśl zamin coś napiszsz OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Podłączyłem zasilanie bez kombinowania żeby sprawdzić czy zasilacz działa i poszły tylko iskry i korki w domu wywaliło :devil: koniec kombinowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 musiałbym rozbierać zasilacz i pooglądać jak to tam wyglada a teraz studia.... wiec nie mam czasu ... To po kiego grzyba piszesz takie glupoty chcesz, aby jakiś 15 latek rozbierał zasilacz impulsowy o sporej mocy ? wiesz jaki ładunek jest na kondensatorach, i co on może zrobić. Kolego następnym razem pomyśl zamin coś napiszsz OK? wiem co moze zrobic taki naladowany kondensator nie pisalem zeby rozbieral pisalem ze mozna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 P.S. Ja miałem takiego pecha, że w gimnazjum nie zdążyliśmy z realizacją programu podstawowego . I w ten sposób Bartek szybko przerobił materiał podstawowy z gimnazjum ;D ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 zgadza sie szczególnie, że poszedłem do technikum, to sobie powtórzyłem i sie nauczyłem. A zasilacza pozostała mi obudowa, i trochę części z demontażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 to niezle a sprawdzales bezpieczniki? w zasilaczu moze padły :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Właśnie bezpiecznik sie przepalił . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 wymieniales go? bo jak wymienisz to moze odzyje ;D :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Nie nie wymieniałem, ponieważ wole nie ryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 jak nie wymieniales to masz sprawny zasilacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 a bezpieczniki w bomu poleciały bo ma za szybkie lub w zasilaczu był zbyt zwłoczny :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zazwyczaj bezpieczniki same nie "lecą" Jest duże prawdopodobieństwo, że po wymianie Bartek ujrzy kolejny "odlot" bezpiecznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 ale może być że w domu ma np super szybkie bezpieczniki i je wywalilo a w zasilaczu zanim zaskoczyl to sie spalil ten w domu szybciej wiec jak mówił meloow jak wymienisz to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 małyRC chyba nie zrozumełeś sensu mojej poprzedniej wypowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 możliwe bo coś dzisiaj nie myśle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.