Skocz do zawartości

Pakiet RHINO 2620+ Balanser Dualsky

Wojciech Wiatr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy to dobry dział ale rzecz dotyczy nadajnika, więc po ostatnich lotach i padnięciu mojego pakietu do Optica zakupiłem na allegro coś takiego

2ed59e618a2d3b29med.jpg

skusiła mnie atrakcyjna cena no i fakt że to Li Pol. Mam pytanko odnośnie balansera jaki muszę użyć do tego pakietu, w chwili obecnej posiadam taki

5e5e47971013cc01med.jpg

i nie wiem czy muszę robić jakąś przekładkę kabli we wtyczkach łączących balanser z pakietem, chodzi mi o kolory kabli :?: czy nie muszę nic robić i spokojnie podłączyć

12d2b42441355930med.jpg

Opublikowano

Jeśli kolory się zgadzają, to wszystko powinno być ok'. Dla pewności biegunowość można sprawdzić miernikiem i porównać z innym pakietem. Też zastanawiałem się nad takim li-polem, ale natrafiłem na temat na forum odnośnie przewoltowania nadajnika. Temat dotyczył JR, ja mam właśnie JR PCM9X II, i dało mi do myślenia, wyższe napięcie może podobno uszkodzić nadajnik. Nie wiem co mam teraz zrobić.

Opublikowano

Z tego co się kontaktowałem ze sprzedawcą odnośnie użytkowania to twierdził on że sprzedał już kilkadziesiąt takich pakietów i nie było żadnych kłopotów :roll: na ale zobaczymy, po podpięciu do nadajnika miernik napięcia pokazuje 11,8 V.

Opublikowano

tu

jest ten temat. Sam mam dwa leciwe pakiety Ni-Cd i Ni-Mh i jestem zdecydowany na te li-pole, szczególnie że mieszczą się w nadajniku. Ja postanowiłem zrobić jak w wspomianym temacie. Wstawię na przewodach diody prostownicze. Na jednej jest spadek napięcia 0,6V. Wolę dmuchać na zimne. Z nadajnika jestem bardzo zadowolony i nie chcę kusić losu.

Opublikowano

Witam, pierwsze loty na pakiecie wykonane, w sumie jakieś 40 minut a na mierniku wciąż 11,8V :lol: a z tym przewoltowaniem to chyba zrobię tak że nie będę ładował do większego napięcia niż 12V i powinno być ok, stracę trochę na pojemności ale i tak będzie o wiele lepiej niż na oryginalnym (1300 mAh) :jupi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, poszperałem trochę po necie i upewniłem się że mogę bez obaw używać tego balansera do pakietu nadajnika, kolory kabli się zgadzają

2935500e101aa494med.jpg

wyjście z pakietu Dualsky 3S

12d2b42441355930med.jpg

wyjście z pakietu RHINO

Z pakietu jestem zadowolony, dziś kolejne loty ok 40 min a na wyświetlaczu 11,5V, myślę ze za ładowanie zabiorę się przy napięciu 10,5V tak dla bezpieczeństwa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, domyślam się że chcesz podłączyć flightpower do balansera Dualsky ale niestety nie da rady tu masz końcówki flightpower

d8150907070bbc3em.jpg

a tu masz wyjście z balansera Dualsky

12d2b42441355930m.jpg

Firma się zabezpieczyła i musisz mieć balanser flightpower :ble:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, trochę zaktualizuję temat odnośnie samego pakietu. Wylatałem na nim 6 godzin i rozładował się do 11,1 V, więc chciałem sprawdzić ile mi pozostało w pakiecie a zostało niewiele bo ładowarka pokazała tylko 350 mAh oddanego prądu i było już 9 V, po naładowaniu pakiet przyjął 2500 mAh, po naładowanie rozładowałem go do 12 V oddał 340 mAh. Po włożeniu do nadajnika miernik pokazuje 12,2 V i tak zostawię nic nie powinno się dziać :roll:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.