Motylasty Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Faktycznie, nie polimerowy a poliuretanowy - sorry. Ten klej ma na opakowaniu dwa oznaczenia : SOUDAL D4/B4 i małymi literami Ref. 66 A i pod takim oznaczeniem można go znaleźć na stronie SOUDALA. http://www.soudal.pl/index.php?menu=produkty&id=141&grupa=4&podgrupa=8&lp=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 3cm / 32 cm, robiłem według siebie bo w planie nic nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 zaczynaly sie zaraz przy kadlubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 nie, zostawiłem chyba z 2 cm odstępu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 a jaka miales rozpietosc?u mnie to wyszlo tak jak by to byly klapy a nie lotki. po prostu zaczynaja sie kilka cm od kadluba, a koncza w ok. 3/4 dlugosci slrzydla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Też tak mam. Daj jakieś foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 fotki robie na bierzaco telefonem,nie mam kabla wiec musze przesylac e-mailem a tu... puste konto :evil: no nie! ale fotki beda niedlugo, najpozniej za tydzien, dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 zdjecia sa. poczatek relacji: na poczatku bylem ja. pomyslalem i staly sie plany. w 7 dni stworze mustanga. dzien pierwszy. ciach, ciach, ciech! troche kleju i gotowe. nie zdazylem zrobic fotek w czasie budowy szkieletu. podsumowanie dnia 1: no i moj calkiwm dobrze latajacy szybowiec ze statecznikow mustanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dzien drugi po dstawie 3mm depronu zajalem sie oklejaniem. tyle zostalo z plyty 120x80cm.... po zrobieniu tego dalej szlo blyskawicznie tu moznabybylo dodac owiewke i wygladaloby jak extra(na tle moje biurko, na ktoryn przed chwila sprzatalem) cos dla milosnikow star wars: skrzydlo w pozycji bojowej a tu juz gotowe skrzydlo i pasowanie(raczej niepasowanie)skrzydla z kadlubem zamkniecie kadluba szpary w kadlubie... i pelne usterzenie i kolko ogonowe podsumowanie dnia 2: przewidywany naped: wielopaliwowy silnik 2,47, smiglo 200x180mm(jesli dobrze pamietam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Do tego silnika będziesz musiał grubo odziać tę depronową konstrukcję laminatem . Poza tym jesteśmy chyba w dziale Elektryki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 szok z tym silnikiem ile wazy ten model (bez silnika)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 o tego silnika będziesz musiał grubo odziać tę depronową konstrukcję laminatem jakos sie zrobi Poza tym jesteśmy chyba w dziale Elektryki? a to ze spalinowka to tylko poboczny koncept, ale normalnie ma on byc napedzany pradem a nie plynnym paliwem :mrgreen: ile wazy ten model (bez silnika)? a wiesz ze nie wiem? nie pomyslalem zeby go zwazyc. nie mam dostepu do wagi, ale tak mniej wiecej 200g(+-200 ) jak bede mial dostep do wagi to zwaze dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dzien trzeci oto balsowy dzwigar skrzydel tu juz polaczone skrzydla model z wycietymi juz lotkami serwo lotek ukryje oczywiscie w chlodnicy i jako podsumowanie dnia 3 widok z kabiny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 aha. jeszcze wyposazenie: silnik: moja przerobka 3f 2X05G205 regler: N/A aku: N/A serwa: 2xmicro dynam 8,4g uzbrojenie: prototyp-brak pozniejsze wersje- 4 dzialka 1.5mm, 2x zasbnik z dzialkiem 1.5mm lub zaczep do bomb SC,SD lub FAB100g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 przepraszam ze post pod postem. dzien 4 (trwa) wypozyczylem "analogowa" wage i model w stanie "bez maski i wyposazenia,stateczniki oklejone, skrzydla i stateczniki nie przyklejone" wazy 147g(+-2g). spodziewalem sie wiecej zmienilem koncept zamocowania serwa lotek. bedzie przykrecone do dzwigara skrzydel(pasuje na styk) opilowalem lotki, musze jeszcze wkleic zawasy i orczyki myslalem nad takim rozwiazaniem, ale nie wiem jak to by sie sprawowalo to.co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 dzien 5 zrobilem lotki na klasycznych zawiasach z butelki po zamontowaniu lotek i wszystkich ich mechanizmow skrzydlo "przytylo" z 78g do 100g a teraz fotki: mechanizm lotek "strategiczne" punkty zamocowania serw a tu dzisiejsze chmury(a raczej ich brak) jeszcze jedno pytanie: gdzie powinien znajdowac sie ść jezeli katy zaklinwania skrzydla i statecznika wynosza 0'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 moge juz uznac mustanga za skonczonego. brakuje juz tylko maski, owiewki, aku i regla dane: pow. nosna 18,24dm2 masa(bez aku i regla) ~200g obciazenie pow. nosnej ~10,965g/dm2 rozpietosc ~1096mm dlugosc(bez maski) ~ 758mm wyposazenie: odbiornik gws FM 35mhz 7g silnik/smiglo przewniety z cd/8x4(9x4,7)* serwa 2xmicro dynam 8,4g regiel N/A akumulatory N/A jak by ktos byl zainteresowany to plany sa do pobrania tu: http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=896559 *musze sprobowac jak bedzie pracowac silnik na obu smiglach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No to go teraz oblataj! I wstaw jakieś zdjęcia, dobrze by było gdybyś je jakoś naświetlił lepiej (np: przy oknie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 raczej naleze do konstruktorow a nie lataczy.zanim zrobie oblot(brak regla, aku i martwy silnik) zdaze zrobic jeszcze mustanga v2.0 czyli tego w ktorym glownie wage przyloze nie do masy tylko do wygladu. dzisiaj albo jutro wstawie fotki v 1.16(przy oknie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 poprawilem chlodnice, a raczej wlot(musze dorobic porzadne wyloty bo ten moj jest ohydny) chlodnica: ogolny wizerunek modelu: pomysl zaczerpniety z il2 FB(mustang v2.0 bedzie mial caly kamuflaz tak jak w ile): a tu skutki urzywania dwa razy tej samej jednorazowej tasmy: model stal pionowo na nosie kiedy puscilo tylne mocowanie skrzydla(tasma) ja odruchowo lapie lecace skrzydla i.... wyrywam lotke. naprawa trwala 15min, byly komplikacje i musialem dorobic zawiasy. oblot planuje w ciagu najblizszych 5 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.