pterek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jak w temacie, pierwszy silnik to RAY cd2822, podczas lotu zgasł (toważyszył temy dziwny dziwięk) po sprawdzeniu silnik pracował nieregularnie, przerywał (myślałem - zimne luty) zobaczyłem zwoje - przysmarzone. No nic - kupiłem nowy silnik, troszkę mocniejszy -RAY 2826/09 - sytuacja się powtórzyła podczas lotu - silnik spalony:(. opis reszty sprzętu: regulator - pluso DL 33A+ Pakiet - Pelikan (ray) 1100mAh, 25C, 3s/11.1V śmigło - 8x4 Nadajnik - spektrum dx5 Proszę o radę co może być nie tak, może coś regulatorem? to raczej nie będzie zbieg okoliczności:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Dla 3s zalecane śmigło to 7x4 , dla 2s 8x4 .Wygląda na to że przeciążyłeś silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pterek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 w pierwszym silniku to bym się zgodził, faktycznie śmigło było za duże. Ale w drugim silniku zalecane jest smigło od 9x5 do 10x4 - ja użyłem 8x4 (takie tylko miałem). Przyznam że latałem na częściowo na poł gazu, cześciowo na full. Waga modelu - 380g, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Napisz coś o mocowaniu silnika i chłodzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Popieram Sławka. Masz jakieś złe dane. Do drugiego silnika (on ma kv =1900) zaslecane śmigło to 6/3 Czyli wszystko się zgadza. Musiał się ugotować. Dziwne by dopiero było, gdyby przetrwał. Jak eksperymentujesz z innymi śmigłami niż zaleca producent, koniecznie używaj amperomierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pterek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Racja, miałem złe dane - tzn pomyliłem oznaczenie silnika. Do drugiego silnika zalecane było smigło 6x3. Korzystając z okazji chciałem zapytać jaki silnik możecie mi polecić. Obecnie robię prostego deprona EDGE, przewiduwana waga z wszystkim 300 - 380g. Proszę o polecenie sprawnie działającego sklepu on-line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_19_245&products_id=2713 jak 300g to taki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.