makaroni Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam Chciałbym wsadzić do Minimaga kamerę Toshiba Camileo HD (nagrywa w 1280x720). Kamera waży 150g i zastanawiam się czy seryjny silnik da radę? Po włożeniu kamery do kokpitu całość wydaje się dość ciężka a wolałbym niczego nie połamać. Pozdrawiam Makaroni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Raczej wątpię... a nawet jeśli poleci to będzie bardzo mułowaty i "w razie co" z powodu braku mocy, możesz głupio stracić model... Więc albo inny model, albo wsadź tam 3F. Ja w swoim wsadziłem i jestem bardzo zadowolony z efektów. W sumie teraz już bogatszy o doświadczenie powiem tylko - kupuj silnik o wymiarach 400 (jakiegoś innrunera np.), żeby nic nie trzeba było przerabiać, a tylko zamienić silniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaroni Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jary a czy jak wrzuce tam 3f inrunnera to czy nie muszę zainstalować do niego odpowiedniej przekładni ? Z tego co czytałem to 3f innrunnery mają o wiele większe obroty na volt. Czy ew. brak przekładni można by zrównoważyć innym śmigłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Czy ew. brak przekładni można by zrównoważyć innym śmigłem? Tak,powinienes dobrac odpowiednie smiglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 najlepiej bierz takie śmigło jakie jest do konkretnego silnika zalecane. Zresztą jak dobrze poszukasz po sklepach to się znajdą innrunery z nie taki dużym kV. Ja bym celował 1000-1100 kV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja w swoim MiniMagu dwa lata temu założyłem silnik Dualsky 2830CA-8. Jest to outrunner idealnie pasujący do oryginalnego łoża w miejsce fabrycznego Permaxa. Silnik ma kv 1480 i zasilając go pakietem LiPo 7,4V stosuję śmigła:APC 8*6 lub GWS 8060HD lub 9050EP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaroni Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a czy to nie jest innrunner? bo outrunner to by chyba nie dal sie tak zamontowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a czy to nie jest innrunner? bo outrunner to by chyba nie dal sie tak zamontowac? nie....to outrunner....różnica jest taka ,że po prostu ta część którą widać na pierwszym zdjęciu się kręci wraz z wałem (ośką) a kable wraz z krótszą częścią silnika są przykręcone do łoża (tzn. kable wychodzą z silnika i nie są przykręcane oczywiście ) a innrunery mają ruchome części tylko w środku a obudowa się nie kręci (jest stała jednoczęściowa) mały edit A...no tak już rozumiem pytanie ośka jest prawdopodobnie przepchnięta aby można go było zamocować z drugiej strony łoża silnika Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja raczej nie dawałbym dużych szans na to, że taki modelik poleci z taką kamerą. Oprócz mocy silnika jest jeszcze coś takiego, jak obciążenie powierzchni nośnej. No, ale oczywiście nie będziemy mieć pewności jeśli nie sprawdzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 ...ośka jest prawdopodobnie przepchnięta aby można go było zamocować z drugiej strony łoża silnika... Nic tam nie było przepychane Tak wygląda dokładnie ten silnik. Ja raczej nie dawałbym dużych szans na to, że taki modelik poleci z taką kamerą. Oprócz mocy silnika jest jeszcze coś takiego, jak obciążenie powierzchni nośnej. Latałem MiniMagiem z Medionem 5319 ważącym 75g. Model gotowy do lotu (z kamerką ważył 642g. Myślę, że po dołożeniu dalszych 75g, przy wadze całości 720g MiniMag też poleci, ale nie będę się upierał, że jest to model stworzony do takich celów :wink: . Obciążenie powierzchni nośnej będzie wtedy wynosiło ok. 32,5g/dm?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Obciążenie powierzchni nośnej będzie wtedy wynosiło ok. 32,5g/dm? Warto dodać, że im model większy, tym ilość gramów na dm? może być większe. W przypadku takiego mikrusa jest dużo gorzej. Ale, jak mówiłem, najlepiej oczywiście sprawdzić w praktyce, bo teoria teorią. Może po prostu wsadź tam jakiś ciężarek i spróbuj polecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 I co, dał radę? Poleciał? Też się zastanawiam nad S10 i nie wiem czy MiniMag sobie poradzi, ale myślę, że tak. Tylko gdzie ją przymocować, pod skrzydłem? Wtedy kadłub będzie w polu widzenia Dużo się rozglądałem za kamerą HD i rozmiarowo idealna byłaby Aiptek PenCam Trio HD, ale ma przekłamane kolory i dużo pomarańczowego koloru w filmie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 To może piszesz o innej kamerze, bo wg. informacji ta kamera z akumulatorem wazy 87gr, a to mniej niż pakiet akumulatorów. Wg. innego źródła 120g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Basic SpecificationsManufacturer's Part Number PX1506K-1CAM Product Description Toshiba Camileo S10 - camcorder - flash card Product Type Camcorder - 1080p - Widescreen Video Capture Dimensions (WxDxH) 5.7 cm x 1.8 cm x 10 cm Weight 87 g http://www.pcwb.co.uk/catalogue/item/C0005144 To jak to w końcu jest... "nagrywa w 1280x720)" Więc to jakaś stara wersja, bo nowa nagrywa w wyższej Full HD rozdzielczości. Pewnie stąd nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 No to wszystko jasne. Temat nie jest o S10 Więc nie za bardzo mi Twoje informacje pomogą, co do tego, czy MiniMag udźwignie S10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.