ojdas Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, Dziś podłączyłem sobie kabelek do symulatora/apki i przez pomyłkę włączyłem ją a ponoć nie powinno się. Hmm czy coś się mogło stać przez ta chwilę/spalić? pzdr. Piotr
gładkilot Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 hmm ... trochę nie rozumiem :/ Nadajnik został włączony podczas gdy do nadajnika podpięty był kabel od symulatora tak ?? Kabel był podpięty do komputera ?? Czego się nie powinno ?? włączać nadajnika z kablem od symulatora?? to jak mam latać na wyłączonym nadajniku PS..przepraszam - poprostu nie rozumiem sytuacji
Marcinmb Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Kolega ojdas podlanczal kabelek do apki a nie do aparatury wiec pewnie tamta dziala inaczej od naszych nadajnikow... A co do problemu,to miales wyjety kwarc?
Rob Mc Fly Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 MX-16s właczona przy kablu do symulatora... A co do problemu,to miales wyjety kwarc? Gdzie chciałbyś go szukać w nadajniku z syntezą?
Eryk Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 do latania na symulatorze nadajnik musi byc włączony, tylko w taki sposób moze byc wysyłany sygnał do komputera.
Andych Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ech, koledzy i co się tak dziwicie wysuwając pochopne wnioski. Piotr napisał jak najbardziej poprawnie, ponieważ w przypadku MX16, DX7, DX6 i pewnie jeszcze innych aparatur do korzystania z symulatora przez interfejs nie włącza się nadajnika ponieważ wykonuje to sam nadajnik po umieszczeniu w nim odpowiedniego kabla, a w instrukcji przestrzegają przed włączaniem w takiej sytuacji za pomocą włącznika. Jak to trwało chwilę to penie nic się nie stało, wystarczy włączyć i sprawdzić czy działa, a gdyby nie działało to najpewniej przepalił się bezpiecznik 3A który bardzo łatwo wymienić.
ojdas Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 gdyby nie działało to najpewniej przepalił się bezpiecznik 3A który bardzo łatwo wymienić. To mnie uspokoiłeś, że mimo błędów jest zabezpieczenie. Włączałem nadajnik i wszystko działa wiec mam nadzieje, że nic się nie stało... pzdr. Piotr
Piotrek2136 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 z nadajnikiem nic sie nie stanie... mi tez się kilka razy zdarzyło włączyć na chwilkę (raz nawet na dłuższą) i nic.
bubu2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Marcinmb, jeśli już chcesz poprawiąć, to popraw najpierw swoje błędy ortograficzne. Jednak polska język, to trudna język. Moderatorowi tak nie przystoi.
mammuth Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Marcinmb, jeśli już chcesz poprawiąć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.