Jump to content

MX-16s właczona przy kablu do symulatora...


ojdas

Recommended Posts

hmm ... trochę nie rozumiem :/ Nadajnik został włączony podczas gdy do nadajnika podpięty był kabel od symulatora tak ?? Kabel był podpięty do komputera ?? Czego się nie powinno ?? włączać nadajnika z kablem od symulatora?? :P to jak mam latać na wyłączonym nadajniku

 

PS..przepraszam - poprostu nie rozumiem sytuacji

Link to comment
Share on other sites

Ech, koledzy i co się tak dziwicie wysuwając pochopne wnioski. Piotr napisał jak najbardziej poprawnie, ponieważ w przypadku MX16, DX7, DX6 i pewnie jeszcze innych aparatur do korzystania z symulatora przez interfejs nie włącza się nadajnika ponieważ wykonuje to sam nadajnik po umieszczeniu w nim odpowiedniego kabla, a w instrukcji przestrzegają przed włączaniem w takiej sytuacji za pomocą włącznika.

Jak to trwało chwilę to penie nic się nie stało, wystarczy włączyć i sprawdzić czy działa, a gdyby nie działało to najpewniej przepalił się bezpiecznik 3A który bardzo łatwo wymienić.

Link to comment
Share on other sites

gdyby nie działało to najpewniej przepalił się bezpiecznik 3A który bardzo łatwo wymienić.

 

To mnie uspokoiłeś, że mimo błędów jest zabezpieczenie. Włączałem nadajnik i wszystko działa wiec mam nadzieje, że nic się nie stało...

 

pzdr.

Piotr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.