Lech Mirkiewicz Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Wystawiam na sprzedaż piękny model elektroszybowca firmy Reichard Modelsport ELIPSOID PRO. Model kupiłem w Nastiku kilka lat temu. Jest to doskonała, lekka konstrukcja o świetnych właściwościach lotnych. Sprawdza się w warunkach termicznych jak i bez termiki. Jest lekki i potrafi długo szybować przy małym opadaniu. Elipsoid służył mi do wolnego „wałęsania” się po niebie ale można nim latać bardziej agresywnie. Model jest w wersji PRO, to rozwojowa wersja poprzedniej konstrukcji która to nie miała klap co bardzo utrudniało lądowanie. Ten model z zastosowaniem miksu Buttefly lub tylko samych klap ląduje precyzyjnie tam gdzie chcesz. Wyposażenie modelu to: Silnik- Turnigy GliderDrive SK3 3,5/960kv Łopatki- Aeronaut 12x6,5 Regulator Turnigy blu 40A Serwa- HK939MG 6 szt Rozpiętość- 2800 mm Długość- 1200 mm Do modelu dodaję pakiet 3s 1800mah 65-130c kupiony w tym roku jeden raz ładowany. Model jest w stanie idealnym, nie posiada żadnych śladów użytkowania, co prawda ,nie latał zbyt intensywnie z uwagi na ilość modeli które posiadam/posiadałem. Cena modelu: 1900 zł + ewentualne koszty wysyłki . Przy odbiorze osobistym dodam nosidełko do transportu modelu widoczne na zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi