Koper20 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Mam taką prośbę do osób zajmujących się przewijaniem silników! Spaliło mi się uzwojenie w silniki Keda A22-20l 1050kV ciąg koło 1200g. Jeśli byłby ktoś tak uczynny i podjął się tej robótki będę wdzięczny i oczywiście zapłacę ile będzie trzeba Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A nie lepiej samemu przewinąć silnik? Wcale to nie jest skomplikowane jak sie wydaje. Drut dostaniesz w punkcie gdzie przewija silniki a jak nawijać to pomożemy Ci. Nie zapomnij zapamiętać przy rozwijaniu silnika ilości zwoi oraz grubości drutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Kiedyś już próbowałem i mi nie wyszło silnik szarpał a nie kręcił, po za tym nie mam odpowiedniego sprzętu do diagnozy przebić na statorze. Zwoi było 12 z 5 drutami 0.1 czyli jakoś drut 0.5 by musiał być!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie poddawaj się tak łatwo. Możliwe ze w poprzednim silniku miałeś w złe strony nawinięty drut (odziwo to tez jest ważne). Apropo sprzętu to ja do sprawdzania przebić to używam taniego miernika z bazaru ale przeważnie to podłączam regiel i silnik działa... Mozę jednak warto spróbować? Napisz tylko ile masz zębów i ile magnesów bo trzeba dobrać odpowiednia konfiguracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Odezwij się do mnie na PW. Przewinę Ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Drodzy koledzy mam pewien problem, gdyż w tym silniku rozlutowały mi się kable i czy ktoś by się podjął naprawy tego silniczka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.