Skocz do zawartości

[S] Drony - 5 oraz 7 cali, ZOHD Altus, Ranger 2000 - osprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Dzisiaj wystawiam całe graciarstwo RC jakie posiadam, a nie mam na nie czasu.
Szkoda żeby leżało i się kurzyło.

Poniżej lista co wystawiam:

1) Dron 5" pod pakiety 4S. Kontroler lotu to Kakute F7 AiO, 4x sterowniki silników Tekko32, silniki Velox, nadajnik video 5.8GHz, 800mW, analog. Odbiornik na 2.4GHz - mały. Średni czas lotu jaki robiłem na bateriach to ok 6 - 8min. Powolne latanie z lewa na prawo, jakieś kółeczka.
2) Dron 7" pod pakiety 4S. Kontroler SpeddyBe + regulator 60A, GPS, nadajnik 5.8GHz 2.5W FPV Rush, odbiornik R9. Czas spokojnego lotu ok 15-18min.
3) ZOHD Altus. 2x w powietrzu, model okazał się za szybki dla mnie. Lekko uszkodzony front - poklejone CA, prawie nic nie widać. Regulatory Tekko32 + silniki T-motor. Kontroler Spedebee wing. GPS. Serwa Corony na metalowych trybach. Uszkodzona przednia osłona kamery - brak jednego plastiku
4) Ranger 2000 - kontroler lotu Zbig&Pitlab V4 + GPS. Silnik Surpas pod 4S, regulator 80A HobbyWing, serwa Corony na metalowych trybach. Nadajnik video 800mW 5.8GHz. W regulatorze BEC ustawione pod pakiet 3S jak mnie pamięć nie myli. Należy sprawdzić przed podłączeniem pakietu. Podczas pierwszego uruchomieniamiałem włączoną jakąś kamerę noname. Kamera nie miała BEC, i zamist 5V dostała 12V z płytki. Poskutkowało to jej uszkodzeniem oraz lekkiemu uszkodzeniu ścieżki zasilana na kontrolerze. Po wzmocnieiu ścieżki i podłączeniu dwóch kamer pojawił się obraz. Gdzieś zapodział się woreczek z śrubkami do mocowania tylnego usterzenia. Dokładam różne śrubki które były dodawane z serwami. Powinny dać radę.
5) Google Fatshark HD3 wraz z odbiornikem z softem Achilles. Na lewym ekranie widoczne trzy bad piksele - świecą na biało. Nie przeszkadza to w użytkowaniu.
5) Radio Taranis(pierwsza edycja bez plusa) + odbiorniki w modelach, moduł RM9 868MHZ, walizka Eva. Malowana obudowa. Zapasowe nakładki na drążki. Wymieniony prawy górny potencjometr na przelącznik 6pozyscji, wymienione długie przełączniki na krótkie.
6) Baterie do modeli: 5szt 4S - 1500maH do małego drona, 1szt - 4S 5200maH duży dron/Altus, Ranger
7) Ładowarka podstawowa 1szt
😎 Telemetria FrSky - aperomierz, czujnik napięcia, GPS, vario. Do tego silnik i regulator który spokojnie wyciągał Easy Glidera 4 z Multiplexa.
😎 Różne graty: zapasowe śmigła do dronów, 4szt serw Corona, jakieś resztki kabli, śrubki. Wyważarka do śmiegieł. Zawisy plastikowe, końcówki do wykonania popychaczy. Zestaw do programowania starych odbiorników Frsky(dongiel USB + przystawka), kable.
9) Zestaw regulator 8A + silnik do jakiegoś lekkiego modelu
10) Silnik GT2820/06 - silnik bez problemu wyciągał model Heron pod kątem 45st.
11) 2szt zapasowych silników do Altusa.
12) Odbiornik X8R po przejściach - kiedyś padł stabilizator w nim. Nie miałem akurat w wersji SMD i rozmiarze. Wstawiłem małą płytkę z większym stabilizatorem. Dwie anteny z Prodrone. Jedna ma ułamaną końcówkę. Anteny można wymienić na inne.
13) Źle zakupiony odbiornik R9 SX - nie można go sparować z modułem R9 który jest w radiu. Nie zgrywają się wersje sprzętowe.
14) Zapasowe anteny do odbiorników R9
15) Kamera RunCam oraz jakieś 2szt noname.

Oba drony były w użytku, sprawne, latają. Zapewne trzeba je jeszcze poustawiać. Dla mnie latały stabilnie na ustawieniach fabrycznych. Latałem w trybie Horizon, powoli, bez akrobacji.

Link do albumu z zdjęciami - https://drive.google.com/drive/folders/1l1ghNAzck9647sxca9zxqjzmhlGMjWHx?usp=sharing

Zdjęcia sprzedawanych przedmiotów. Napięcia na celach z każdej baterii.

Ogłoszenie wystawione również na sąsiednim forum RC FPV.

Cena za wszystko jaka mnie interesuje to 4500PLN

Na chwilę obecną nie sprzedaję osobno.

Zanim zadasz pytanie czy zejdę z ceny, zastanów się ile w/w elementy kosztują/kosztowały. Ile należy wydać aby zgromadzić podobny zestaw.
Możliwy dowóz w woj. śląskim/opolskim.

W razie pytań proszę o kontakt przez PW.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.