lisartur Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam mam taki odbiornik Odbiornik Hitec HPD-07RH QPCM 35MHz i nie wiem jak podłączyć zasilania bo wtyczka od zasilania pasuje mi w jedną i w drugą stronę jak ją odwrócę o 180 stopni a nie wiem czy jak ją zamienię to nie spali się odbiornik Jak możecie to proszę o zdjęcie z prawidłowo podłączonym pakietem do tego odbiornika DZIĘKUJĘ Kolego.Popraw błędy w tytule! Kropki , duża litera na początku zdania itp.Jak nie poprawisz tych błędów to post trafi do kosza.Nazwa poland >>> polski land czy jak?slawekmod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 lisartur, najpierw to zajrzyj do słownika ortograficznego i zobacz jak się pisze niektóre wyrazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jak podłączyć zasilania b o wtyczka od zasilania pasuje mi w jedną i w drugą stronę Nie jestem przekonany, bo wtyczka jest sfazowana na dwóch krawędziach, a odbiornik ma w gniazdach odpowiednie wypustki, pozwalające włożyć wtyczkę jednoznacznie. No chyba, że masz jakąś dziwną wtyczkę... Do rzeczy, jak powiedział pewien tragarz. Od góry: sygnał (żółty), zasilanie czyli plus (czerwony) oraz masa (czarny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Możesz metodą prób i błędów. Nic nie spalisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Pin zewnetrzny to masa, wewnetrzny to sygnal. Tak wiec od zewnatrz masz miec czarny, w srodku czerwony, a wewnatrz zolty/pomaranczowy kabel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Pin zewnetrzny to masa, wewnetrzny to sygnal. Marcin, ale ten odbiornik ma piny pionowo... http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15756 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mea Culpa. Więc obstawiam, że sygnał u góry, masa na dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Już poszło Podłączone faktycznie są małe nacięcia (fazki) w odbiorniku które pokazują jak powino być podłączone Poniżej zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.