lisartur Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam mam taki odbiornik Odbiornik Hitec HPD-07RH QPCM 35MHz i nie wiem jak podłączyć zasilania bo wtyczka od zasilania pasuje mi w jedną i w drugą stronę jak ją odwrócę o 180 stopni a nie wiem czy jak ją zamienię to nie spali się odbiornik Jak możecie to proszę o zdjęcie z prawidłowo podłączonym pakietem do tego odbiornika DZIĘKUJĘ Kolego.Popraw błędy w tytule! Kropki , duża litera na początku zdania itp.Jak nie poprawisz tych błędów to post trafi do kosza.Nazwa poland >>> polski land czy jak?slawekmod
msegen Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 lisartur, najpierw to zajrzyj do słownika ortograficznego i zobacz jak się pisze niektóre wyrazy.
Ładziak Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jak podłączyć zasilania b o wtyczka od zasilania pasuje mi w jedną i w drugą stronę Nie jestem przekonany, bo wtyczka jest sfazowana na dwóch krawędziach, a odbiornik ma w gniazdach odpowiednie wypustki, pozwalające włożyć wtyczkę jednoznacznie. No chyba, że masz jakąś dziwną wtyczkę... Do rzeczy, jak powiedział pewien tragarz. Od góry: sygnał (żółty), zasilanie czyli plus (czerwony) oraz masa (czarny).
zzradek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Możesz metodą prób i błędów. Nic nie spalisz.
Marcin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Pin zewnetrzny to masa, wewnetrzny to sygnal. Tak wiec od zewnatrz masz miec czarny, w srodku czerwony, a wewnatrz zolty/pomaranczowy kabel
Ładziak Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Pin zewnetrzny to masa, wewnetrzny to sygnal. Marcin, ale ten odbiornik ma piny pionowo... http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15756
Marcin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mea Culpa. Więc obstawiam, że sygnał u góry, masa na dole
lisartur Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Już poszło Podłączone faktycznie są małe nacięcia (fazki) w odbiorniku które pokazują jak powino być podłączone Poniżej zdjęcie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.