uve Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam Szukam opinii na temat silników Roxxy. Np. taki : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=149_152&products_id=5499 Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie ma im co zarzucić,bardzo elegancko wykonane i niezawodne silniczki :mrgreen: często wykorzystywane są w modelach Quadrocopterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Roxxy to bardzo dobre silniki, firmowe i co za tym idzie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam Szukam opinii na temat silników Roxxy. Np. taki : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=149_152&products_id=5499 Pozdr. Kupiłem kiedyś BL-Outrunner Roxxy 2827/26. Bardzo się rozczarowałem. W żadnej konfiguracji śmigłowo-akumulatorowej nie był w stanie "wydobyć" z siebie 600g ciągu (wg specyfikacji powinien 800g). Trzymam jako ciekawostkę. Możliwe że trafiłem zły egzemplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Moja opinia - slabe silniki,w stosunku do swojej ceny.Jestem na etapie testowania( takiego samego jak alyan)Ciag marny, ma sie nijak do tego co pisze instrukcja.Do tego wszystkiego jest przyciezkawy. Trzeba slono za nie zaplacic, i mozna byc rozczarowanym.Moze i ja trfilem jakis podsyfiony...wontpie jednak bo silnik moj ma ciagu nawrt ,nawet przy zestawie= lipol2cel 1000mAh i smigle 9x4,ale na pewno nie 0,8kg :shock: Osiagi zawyzone, cena zawyzona, masa zawyzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nie jest to zły silnik. Jest b. ładnie i dobrze wykonany. Na śmigle, które podajesz (9x4) i zasilaniu dwoma celami, rzeczywiście będzie Ci się tylko kręcił. Przeciez jest to silnik bardzo niskoobrotowy. Daj trzy cele i śmigło np. 11x5(6) a zobaczysz, że jest mocny. On ma rzeczywiscie mniej wiecej tyle mocy, ile podają w opisie. Tylko musisz mu pozwolić się wykazać. Sprawdź. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 to dlaczego pisza... "propeller size 7x4 - 8x5" Moze racja...Sprobuje jeszcze raz.Niemam 3celowego aku ale sprobuje z wiekszym smiglem.Idac tropem obrotow dalem smiglo 9, ale zdaje sie ze i skok powinien byc wiekszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zajrzałem pod wskazany wyżej link. Podają smigło 11x5,5. Już myślałem, ze się pomyliłem. Ten silnik u siebie kręciłem na 10x6 i pokazywał niezłe osiągi. Przy tak małym kv)950) na małym śmigle, a jeszcze przy tak niskim napęciu bedzie cienko. Uważam, że dla niego pakiet 3s jest w sam raz (ja kręciłem na 4s Li-Fe), 2s jest za mały. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 U mnie pisza tyle w instrukcji, papirkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.