Drako_27 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 witam ostatnio kupiłem sinik o ciągu do 1300g i mam pytanie posiadam kilka pakietów o napięciu 7,4 V o róznych pojemnościach i nie chce się phać w dodatkowe koszty kupywania pakietów 11 V czy taki silnik bedzie słabszy na pakietach 7,4V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 witamostatnio kupiłem sinik o ciągu do 1300g i mam pytanie posiadam kilka pakietów o napięciu 7,4 V o róznych pojemnościach i nie chce się phać w dodatkowe koszty kupywania pakietów 11 V czy taki silnik bedzie słabszy na pakietach 7,4V? Zależy od śmigła - a ten 1300 to przy jakim napięciu i jakim śmigle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Silnik to WA22-17-12 śmigła posiadam 10x7 i 10x5 a chce to zamontować do EXTRIMA firmy ARTEX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Silnik będzie miał niższe obroty. Możesz dobrać większe śmigło, jednak prawdopodobnie ciąg będzie mniejszy, nie mówiąc o strumieniu zaśmigłowym - za to prąd zdecydowanie zwiększy się. Możesz pobawić się programem Drive Calculator i sprawdzić jak zmienią się parametry napędu przy niższym napięciu i różnych śmigłach. Mógłbyś zmienić temat na cokolwiek mówiący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Silnik to WA22-17-12 śmigła posiadam 10x7 i 10x5 a chce to zamontować do EXTRIMA firmy ARTEX http://www.model-fan.com.pl/index.php?p3263,wa22-17-12 i poczytaj opis - zasilanie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Proszę zmienić tytuł tematu, jeżeli zmiana nie zostanie dokonana to temat zostanie usunięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 WA22-17-12 W życiu! Ten silnik ma tak niskie kV, że z powodzeniem można go napędzać pakietem nawet 4S, ale 2S raczej nie przejdzie :? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Czyli tymi pakietami nie da rady ? Szkoda bo co coś kupie to zawsze wiążę się z następnymi wydatkami dziękuje kolegom za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A tak przy okazji moge zapytac co oznacza np: "4S , 2S" ? - jestem początkującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 co oznacza np: "4S , 2S" Liczba cel w pakietach Li-xxx połączonych szeregowo. W przypadku lipoli: 2S jest tożsame z oznaczeniem 7,4 V, 3S z 11,1 V itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Bardzo dziękuje za odpowiedz biore sie za ponowny zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A tak przy okazji moge zapytac co oznacza np: "4S , 2S" ? - jestem początkującym. Ilość cel w pakiecie połączonych szeregowo - pojemność oraz wydajność prądowa pozostaje bez zmian, napięcie rośnie. literka "P" to ilość cel w pakiecie połączonych równolegle - napięcie bez zmian, rośnie pojemność i wydajność prądowa. Pełny opis pakietu: 2s1p - 7,4V (dwie cele łączone szeregowo) 4s1p - 14,8V (cztery cele łączone szeregowo) Edit: Byłem wolniejszy............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.