Jump to content

Moc silnika a napięcie?

Drako_27

Recommended Posts

Posted

witam

ostatnio kupiłem sinik o ciągu do 1300g i mam pytanie posiadam kilka pakietów o napięciu 7,4 V o róznych pojemnościach i nie chce się phać w dodatkowe koszty kupywania pakietów 11 V czy taki silnik bedzie słabszy na pakietach 7,4V?

Posted
witam

ostatnio kupiłem sinik o ciągu do 1300g i mam pytanie posiadam kilka pakietów o napięciu 7,4 V o róznych pojemnościach i nie chce się phać w dodatkowe koszty kupywania pakietów 11 V czy taki silnik bedzie słabszy na pakietach 7,4V?

Zależy od śmigła - a ten 1300 to przy jakim napięciu i jakim śmigle ?

Posted

Silnik będzie miał niższe obroty. Możesz dobrać większe śmigło, jednak prawdopodobnie ciąg będzie mniejszy, nie mówiąc o strumieniu zaśmigłowym - za to prąd zdecydowanie zwiększy się. Możesz pobawić się programem Drive Calculator i sprawdzić jak zmienią się parametry napędu przy niższym napięciu i różnych śmigłach.

Mógłbyś zmienić temat na cokolwiek mówiący.

Guest slawekmod
Posted

Proszę zmienić tytuł tematu, jeżeli zmiana nie zostanie dokonana to temat zostanie usunięty.

Posted
WA22-17-12

W życiu! Ten silnik ma tak niskie kV, że z powodzeniem można go napędzać pakietem nawet 4S, ale 2S raczej nie przejdzie :? .

Posted

Czyli tymi pakietami nie da rady :( ?

Szkoda bo co coś kupie to zawsze wiążę się z następnymi wydatkami :( dziękuje kolegom za odpowiedzi.

Posted
co oznacza np: "4S , 2S"

Liczba cel w pakietach Li-xxx połączonych szeregowo. W przypadku lipoli: 2S jest tożsame z oznaczeniem 7,4 V, 3S z 11,1 V itd.

Posted
A tak przy okazji moge zapytac co oznacza np: "4S , 2S" ? - jestem początkującym.

Ilość cel w pakiecie połączonych szeregowo - pojemność oraz wydajność prądowa pozostaje bez zmian, napięcie rośnie.

literka "P" to ilość cel w pakiecie połączonych równolegle - napięcie bez zmian, rośnie pojemność i wydajność prądowa.

Pełny opis pakietu:

2s1p - 7,4V (dwie cele łączone szeregowo)

4s1p - 14,8V (cztery cele łączone szeregowo)

Edit: Byłem wolniejszy............

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.