ursus Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, Potrzebuje kupic plyte z pianki EPP o grubosci 10mm. O taka: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=476 Czy dostane cos takiego w Warszawie? Szukam od kilku dni i nie znalazlem nic poza modelarnia (ale tam maja max 6mm). Z gory dziekuje za pomoc Pozdr. Piotr
kill3ro92 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 zamawiaj też szukałem, w modelarni cena z kosmosu za tą płyte. W modele-sklep wyjedzie taniej z wysyłka kurierem
madrian Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Niedawo był temat o sklepach modelarskich w Warszawie. Ale te większe znam i raczej nie dostaniesz "od ręki" takiej płyty, a w Modelarni ostatnio widziałem Izoflor zielony 6mm po 12zł arkusz. A w Komforcie, ten sam wychodził po 4zł. Możesz ewentualnie odwiedzić skłądy budowalne i poszukać pianek do ociepleń. Szczególnie te do fundamentów są bardziej zwarte i wytrzymalsze. Kilka osób tutaj budowało z takich materiałów udane modele. Cena też będzie bardziej okazyjna niż w modelarskim. Albo jak mówił przedmówca :ble: Zamawiaj.
ursus Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2009 No wiec tak: w modele.sklep.pl nie maja i watpliwe zeby jeszcze mieli w ofercie. Mi bardzo potrzebna byla plyta grubosci 15-20mm zeby zrobic z niej kadlub malego slowflyerka ktory mi ostatnio chodzi po glowie. Wygooglalem styromax gdzie zamowilem kilka roznych plyt. Plyty sa gietkie i konieczne jest usztywnienie tych cienszych. Dzisiaj rano zabralem sie za projekcik, szlo pieknie do momentu kiedy zaczalem kleic pierwsze elementy klejem CA. Ze zdziwieniem stwierdzilem ze CA zachowuje sie niczym woda na tych plytach. Nie skleil nic oprocz moich palcow, spodni i koszulki! Chemik ze mnie zerowy ale do tej pory wszystkie epp kleily sie ladnie CA. Czy ktos mial do czynienia z tym materialem i udalo mu sie dobrac jakis klej? Pozdr. Piotr
meteor Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ze zdziwieniem stwierdzilem ze CA zachowuje sie niczym woda na tych plytach. Nie skleil nic oprocz moich palcow, spodni i koszulki! Przyspieszacz do CA jest niezastąpiony w takich sytuacjach
Janosik72 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 polecam uhu-por lub uhu-contact smarujesz czekasz chwile skladasz i juz nie rozerwiesz :wink:
ursus Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 polecam uhu-por lub uhu-contactsmarujesz czekasz chwile skladasz i juz nie rozerwiesz :wink: Ano wlasnie UHU Power kupilem wczoraj w supermarkecie. Dzisiaj albo jutro sprobuje i zdam relacje jak poszlo. Dzieki Pozdr. Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.