Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 Witam. Właśnie kończę szybowca i czas go uzbroić. Mam odbiornik do nadajnika 10C jak na zdjęciu. Zgodnie z instrukcją odbiornik jest 4 kanałowy. Ja potrzebuje właśnie 4 kanałów (SW,SK i lotki) I tu pojawia się pierwszy problem. Gdzie mam podłączyć zasilanie tego odbiornika. Jak podepne 4 serwa to brakuje mi miejsca na pakiet. I mam drugi problem. Gdzie wstawić wyłacznik. No właśnie, normalnie to bym go wstawił między pakietem a odbiornikiem a teraz?? Kurcze gdzieś robie błąd w rozumowaniu i nie wiem gdzie. Będe bardzo wdzięczny za podpowiedź.
buwi777 Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 Pod dowolny kanał podpinasz Y-kabel i jedna końcówka do właściwego serwa, druga do baterii, po drodze ewentualnie wyłącznik.
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Opublikowano 1 Maja 2009 No kurcze takie proste rozwiązanie. Myslałem o kabelku Y ale w kontekście obu lotek tak żeby zwolnić właśnie jeden kanał. Ale Twoje rozwiązanie bardziej mi sie podoba. Dzieki. Wyedytowano błędy
Konrad_P Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Panowie chciałbym odświeżyć temat ponieważ mam problem ze zlinkowaniem tego odbiornika z T10C Aparatura ustawiona jest: MODUL: 2.4G/7CH Na odbiorniku cały czas tylko mruga zielona dioda przy LED. Kolejne wciskanie Easy Link nic nie daje. Pojawia się na chwile czerwony kolor na diodzie i potem znów zaczyna tylko mrugać na zielono. Wg instrukcji oznacza że nie może pobrać z nadajnika informacji. Pytanie. Czy coś jeszcze muszę ustawić na apce czy padł odbiornik.
Leszek_K Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Nadajnik trzeba tez w tryb parowania wpedzic. Instrukcja sie klania.
Konrad_P Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wydaje mi się że instrukcie przeczytałem całą. Ale nie znalazłem czegoś takiego jak parowanie. Może lekka podpowiedź na kturej stronie??
bubu2 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opis linkowania (tu się tak nazywa )-strona 25 instrukcji polskiej. Przycisk EasyLink. pozdr.
Konrad_P Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 No przecież już napisałem że jak wciskam ten Easy Link to przez chwile jest dioda czerwona a potem znów tylko mruga na zielono. Mogę go (EasyLink) naciskać 100 razy i tak efekt jest taki sam. Ta stronę znam i robie włąśnie tak jak tam kazali i nic. Muśi więc być coś jeszcze nie tak ustawione w aparaturze i tego właśnie nie moge znaleźć. Jeśli ktoś się z czyms takim spotkał to będe wdzięczny za podpowiedź. Z góry dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.