Gość Anonymous Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Witam mam taki problem dzisiaj padł mi silnik Tower Pro 2410-08 :twisted: (tak twierdzi kolega co mi go sprzedał ) ale on ma gładki wal a ten 2410-08 a ten ma gwintowany wał i jest większy i mam dylemat czy wejdzie mi bez problemu wejdzie mi prop saver na gwintowany wał (mocowane na gumkę śmigło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Najpierw sprawdź silnik. Jeśli się nie usmażył i nie było kupy dymu, a po prostu nagle "zdechł", to sprawdź czy nie urwało się ci w silniku doprowadzenie prądu do uzwojenia. Silniki TP są z tego znane. PS wejdzie, tylko czy zdołasz go zamocować tak stabilnie, by nie "bujał" się na wysokich obrotach ze śmigłem. Musisz mieć też świadomość, że dokręcanie śrubek zaciskowych zawsze trochę zniszczy gwint. Jak nie wejdzie, to zawsze możesz kupić o odrobinę większej średnicy wewnętrznej. Na stronie kolegi Motylastego w artykułach jest też opis przeróbki wały gwintowanego na gładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.