Kicaii Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam a więc od początku kupiłem sobie samolocik już dawno, przypominam że w aparaturze jest niestety pasmo 27 MHz . A nie dawno kupiłem sobie aparaturę Hitec Optic 6 z syntezą oraz kwarc odbiorczy. ale mam problem nie mogę wymienić kwarcu w odbiorniku fotki odbiornika : odbiornik bez obudowy: no a tu widać mój problem proszę o pomoc jak wymienić kwarc ... pewnie powiecie kup nowy odbiornik ... MAM ale serwa też są przylutowane ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Nie będzie działało, bo w Opticu jest 35Mhz zapewne a w samolocie 27Mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Niestety, musisz kupić odbiornik na pasmo 35MHz. Nawet jeśli w tym, który posiadasz, wymienisz kwarc na 35 MHz, to i tak działać nie będzie. Zakresy pracy odbiornika i nadajnika muszą sobie odpowiadać. Ale i tak masz komfort, ze musisz kupować kwarce tylko do odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 tylko jest pewien problem po 1 nie ma tam regulatora no i wtyczki do serw są zamontowane na stałe ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Musisz kupić, niestety, nowy regulator, a wtyczki można dolutować odpowiednie. Żaden problem. Regulator nigdy nie jest integralną częścią odbiornika. Jedynie w zabawkach. A to dotyczczas miaeś. pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.