dawid180 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Mam pytanie czy opłaca się kupywać tę ładowarke? http://allegro.pl/item621825509_ladowarka_e_station_bc6_nowa_bialystok.html Mam zamiar nią ładować głównie pakiety li-pol. W sklepach ona juz jest drozsza a ja niemam ładowarki i zbyt durzo pieniędzy... Chce mieć taką ładowarke ktora posłuzy mi jak najdłuzej i juz sie zdecydowałem na ten model tylko czy wiezyc temu spzedajacemu czy dozbierac to 200zl i kupic w sklepie modelarskim??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Jeśli już chcesz wydać tyle pieniędzy na ładowarkę to zdecydowanie kup tą . Jest dużo bardziej wydajna od tamtej. Ta którą proponuje nie ma tylko wbudowanego zasilacza ale za ~40zł kupisz potrzebny zasilacz a będziesz miał ładowarkę zdecydowanie lepszą. BC6 ma tylko 50W a GT Power A6-10 ma 200W :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid180 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ale czy do tej ładowarki mozna znalesc jakiejs przejsciowki do roznych pakietow np.fullymax, dualsky ??? Bo raczej wszystkie wejscia roznych pakietow nie wejdą w to wejscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Gotowych przejściówek nie szukałem. W modelarni użytkują tą ładowarkę i po prostu dorobili odpowiedni kabel do balansera "uniwersalny", tzn jest kabel i z kabla wystają bolce i pasuje do większości pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid180 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 A ja za bardzo sie na tym nie znam wiec chyba lepiej bedzie kupic te pierwszą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ja mówiłem o tej pierwszej :oops: Do tej drugiej dostajesz w komplecie przejściówkę. Pasuje na pewno do Wow-RC, zippy, rhino, po lekkim przerobieniu fullymax - innych pakietów nie miałem wiec nie mogę Ci powiedzieć. Myślę że Przemek Ci odpowie bo to on tym handluje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid180 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Do tej bc6 mozna dokupic przejsciowki na perfecthobby i tak wlasnie mialem zrobic. Którą mam kupić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Osobiście wybrał bym tą drugą, na pewno nie będziesz żałował. Menu takie samo ale moc większa! Z czasem pewnie będziesz miał większe pakiety więc ona sie przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacuenty Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Nie oceniam, która jest lepsza, która gorsza - pytanie, która bardziej pasuje do Twoich potrzeb, bo po co wydawać kasę na funkcje/moc Ci nie potrzebne. Co jest istotne: BC6 nadaje się też do Li-Fe - jeśli planujesz wejście w A123, to to jest dobry wybór. Generalnie ładowarka bardzo dobra (pytanie tylko o ten egzemplarz, bo faktycznie tani - w sklepie widziałem po prawie 700.) Adaptery dostępne do różnych złączy serwisowych. Pozdrowienia, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Może jeszcze przemyśl czy taka bo Ci nie siadła http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=29&products_id=347 -ładowanie z balancerem/lub bez : 1-8cell li-xxx, ;D -max. prąd ładowania : 7a, :faja: -rozładowywanie 0.1-5a, ładowanie 1-27cell ni-xx o w :ass: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid180 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Już wybralem- kupie ta co pierwsze podalem e-Station BC6 Dual Power. Zawsze jakaś lepsza firma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.