dawid180 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Mam pytanie czy opłaca się kupywać tę ładowarke? http://allegro.pl/item621825509_ladowarka_e_station_bc6_nowa_bialystok.html Mam zamiar nią ładować głównie pakiety li-pol. W sklepach ona juz jest drozsza a ja niemam ładowarki i zbyt durzo pieniędzy... Chce mieć taką ładowarke ktora posłuzy mi jak najdłuzej i juz sie zdecydowałem na ten model tylko czy wiezyc temu spzedajacemu czy dozbierac to 200zl i kupic w sklepie modelarskim???
meteor Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Jeśli już chcesz wydać tyle pieniędzy na ładowarkę to zdecydowanie kup tą . Jest dużo bardziej wydajna od tamtej. Ta którą proponuje nie ma tylko wbudowanego zasilacza ale za ~40zł kupisz potrzebny zasilacz a będziesz miał ładowarkę zdecydowanie lepszą. BC6 ma tylko 50W a GT Power A6-10 ma 200W :!:
dawid180 Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Ale czy do tej ładowarki mozna znalesc jakiejs przejsciowki do roznych pakietow np.fullymax, dualsky ??? Bo raczej wszystkie wejscia roznych pakietow nie wejdą w to wejscie.
meteor Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Gotowych przejściówek nie szukałem. W modelarni użytkują tą ładowarkę i po prostu dorobili odpowiedni kabel do balansera "uniwersalny", tzn jest kabel i z kabla wystają bolce i pasuje do większości pakietów.
dawid180 Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 A ja za bardzo sie na tym nie znam wiec chyba lepiej bedzie kupic te pierwszą???
meteor Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ja mówiłem o tej pierwszej :oops: Do tej drugiej dostajesz w komplecie przejściówkę. Pasuje na pewno do Wow-RC, zippy, rhino, po lekkim przerobieniu fullymax - innych pakietów nie miałem wiec nie mogę Ci powiedzieć. Myślę że Przemek Ci odpowie bo to on tym handluje :wink:
dawid180 Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Do tej bc6 mozna dokupic przejsciowki na perfecthobby i tak wlasnie mialem zrobic. Którą mam kupić??
meteor Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Osobiście wybrał bym tą drugą, na pewno nie będziesz żałował. Menu takie samo ale moc większa! Z czasem pewnie będziesz miał większe pakiety więc ona sie przyda
jacuenty Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Nie oceniam, która jest lepsza, która gorsza - pytanie, która bardziej pasuje do Twoich potrzeb, bo po co wydawać kasę na funkcje/moc Ci nie potrzebne. Co jest istotne: BC6 nadaje się też do Li-Fe - jeśli planujesz wejście w A123, to to jest dobry wybór. Generalnie ładowarka bardzo dobra (pytanie tylko o ten egzemplarz, bo faktycznie tani - w sklepie widziałem po prawie 700.) Adaptery dostępne do różnych złączy serwisowych. Pozdrowienia, Jacek
radek872 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Może jeszcze przemyśl czy taka bo Ci nie siadła http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=29&products_id=347 -ładowanie z balancerem/lub bez : 1-8cell li-xxx, ;D -max. prąd ładowania : 7a, :faja: -rozładowywanie 0.1-5a, ładowanie 1-27cell ni-xx o w :ass: :shock:
dawid180 Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Już wybralem- kupie ta co pierwsze podalem e-Station BC6 Dual Power. Zawsze jakaś lepsza firma...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.