mkrawcz1 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jak USA wstanie na dobre, to i one znikną :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 wolna zchodza albo chole*nie dużo ich produkują bo w USA już po południu a nadal Mode 1 jest Szkoda że dodatkowe odbiorniki wykupione ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Mode 1 "wyszedł", a pojawiła się kolejna dostawa Mode 2 :-) Mam nadzieję, że w końcu odbiorniki tez się pojawią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Teraz są Mode 1 i 2 i cena niższa o_O Ale odbiorników brak, chociaz mimo to np do futaby cena odbiornika to kilka stówek więc na zapas można 2 aparatury kupić będą 2 odbiorniki a cena i tak niższa będzie niż jeden futaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Teraz są Mode 1 i 2 i cena niższa o_O Ale odbiorników brak, chociaz mimo to np do futaby cena odbiornika to kilka stówek więc na zapas można 2 aparatury kupić będą 2 odbiorniki a cena i tak niższa będzie niż jeden futaby No ja właśnie też z tego założenia wyszedłem - mamy z synem dwie Futaby 6EX 2,4GHz i mieliśmy nadzieję , że z czasem odbiorniki będą tanieć. W końcu właśnie przed chwilą udało mi się zrobić pierwszy zakup w hobbyking właśnie z aparaturą Turnigy 9X. No i od razu pytanie - jak jest z tym polskim softem - czy działa poprawnie i od kogo można go nabyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=25564 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 próbuję użyć dwóch apek - trener/uczeń trenerem chce żeby była turnigy, uczniem futaba t6exhp obie wypuszczają (turnigy nie włączam, tylko podłączam kabel) dobrze sygnał do karty muzycznej (używam kabla stereo). ale gdy podłączę kabel z futaby do turnigy (aparatura włączona) to sygnału nie odbiera. gdy włączam trainer (przełącznik) to wtedy ruchy trenera są widoczne (na display i na modelu), gdy wyłączę - nic się nie dzieje gdy ruszam apkę ucznia (na tych 4 włączonych na trainer=norm kanałach - 1,2,4) w obu apkach sygnał jest ustawiony na PPM Co robię nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam ! Jaka funkcja w tym nadajniku odpowiada za zakres ruchu drążka ? Potrzebuje tak ustawić serwo że po przesunięciu drążka gazu o 1 cm w górę to serwo które jest zmiksowane z gazem ma się wchylić na maxa w pełnym zakresie. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 jak się nie mylę to nie ma takiej funkcji na maksa od zaraz, trzeba ustawić odpowiedni mix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=25564 Nie no .... szczęka opada. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Co robię nie tak ? Wyciągnij moduł radiowy z Turnigy i wtedy sprawdź czy wszystko działa. Jeżeli tak to instrukcję co zrobić aby nie było potrzeby wyciągania modułu są już wcześniej w tym wątku... mkrawcz1 napisał/a: http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=25564 Nie no .... szczęka opada. :wink: Jak kolega to dopiero teraz znalazł... to fakt, szczęka opada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Co robię nie tak ? Wyciągnij moduł radiowy z Turnigy i wtedy sprawdź czy wszystko działa. Jeżeli tak to instrukcję co zrobić aby nie było potrzeby wyciągania modułu są już wcześniej w tym wątku... noo.,...ale chcę żeby Turnigy była trenerem - czyli wysyłała sygnał do modelu niestety nie mam kabelka odpowiedniego żeby Futaba była trenerem (ew. nie wiem co tam połączyć) (jak połączyć ją z kompem to wiem i wiem że bez wyciągnięcia modułu sygnał wychodzący jest b.słaby) opiszę może inaczej podłączam kabel z futaby do turnigy (obie apki włączone) i nie wiem czy Turnigy odbiera sygnał z Futaby (Futaba wysyła poprawnie PPM - sprawdzałem na komputerze) gdy włączam trainer (przełącznik w turnigy) to wtedy ruchy trenera(turnigy) są widoczne (na display i model reaguje), gdy wyłączę trainer (pstryczek na turnigY) - nic się nie dzieje gdy ruszam apkę ucznia (na tych 4 włączonych na trainer=norm kanałach - 1,2,4) w obu apkach sygnał jest ustawiony na PPM Co robię nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Banalne pytanie - zakupiłem aparaturę Turnigy 9X - jakie złącze powinien mieć pakiet zasilający nadajnik i jakie jest napięcie zasilające? Z góry dziękuję za odpowiedzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Banalne pytanie - zakupiłem aparaturę Turnigy 9X - jakie złącze powinien mieć pakiet zasilający nadajnik i jakie jest napięcie zasilające? Z góry dziękuję za odpowiedzi :wink: wtyczka taka jak do serwa o ile dobrze pamiętam, natomiast napięcie takie jak lipol 3S 11,1V. ( ja takiego używałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Banalne pytanie - zakupiłem aparaturę Turnigy 9X - jakie złącze powinien mieć pakiet zasilający nadajnik i jakie jest napięcie zasilające? Z góry dziękuję za odpowiedzi :wink: U mnie jest wtyczka jak do balancera (3-pin), czyli JST-XH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 U mnie jest wtyczka jak do balancera (3-pin), czyli JST-XH. Dzięki za informację - rozumiem , że jeden pin jest wolny.... a które piny to plus/minus :?: Chcę przygotować sobie pakiet zanim aparatura dotrze.... głupio by było ją odebrać i nie mieć jak sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Sprawdzę, jak dotrę do domu :-) Na pewno dwa zewnętrzna są zwarte w aparaturze i to jest jeden biegun, a środkowy to drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Sprawdzę, jak dotrę do domu :-) Na pewno dwa zewnętrzna są zwarte w aparaturze i to jest jeden biegun, a środkowy to drugi. Dzięki - to czekam na info bo nie chciałbym czegoś spalić na początku.... a może przy gnieździe pakietu w aparaturze są jakieś oznaczenia. A jeszcze jedno pytanie do Ciebie - jakiego softu używasz w tej aparaturze i jak jest z polską instrukcją. Przepraszam za eksploatację ale skoro jesteś już użytkownikiem to masz wyrobione zdanie. Nie wiem czy się odważę ingerować w tą aparaturę aby tam cokolwiek lutować , wycinać i przerabiać. Pewnie wystarczy do moich celów soft oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Darku, tak to wygląda u mnie. Czyli. "-", "+", "wolny" . Więcej na 23 stronie wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 U mnie tak (minus na zewnętrznych pinach): oryginał tak: Wtyczka serwa pasuje, ale boję się, że może się wypiąć w najmniej korzystnym momencie :-) Co do użytkowania - aparatura jeszcze "nie latała", jestem na etapie implementacji RadioClone, na razie czytnik kart siedzi, reflash będzie w połowie tygodnia, wtedy powiem coś więcej. Z tego, co wiem, instrukcja PL do RadioClone "się pisze". Oryginalny soft przejrzałem pobieżnie i nie zachwycił mnie (mało intuicyjny), RadioClone powinno wyciągnąć z tej aparatury drzemiący w niej potencjał. Do oryginalnego softu ktoś przetłumaczył instrukcje i to sprzedaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.