Skocz do zawartości

Jak to jest z tymi odbiornikami?

wa1ker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukając w sieci dobrej ceny na odbiorniki Spectrum doczytałem się że w zależności od wielkości mają one inne przeznaczenie i naprzykład mój AR6100 nie nadaje się do EG bo jest przeznaczony do Park flyer'ów, Indoor'ów ;)i do heli wielkości max 400. I pytanko czemu? Ja moim EG na tym odbiorniku śmigam od września zeszłego roku nie raz gnałem na granice widoczności i nigdy nie miałem najmniejszych problemów z zakłóceniami czy utratą zasięgu więc kurcze o co chodzi? Czemu nie mógłbym takiego wsadzić do spalinowej extry która aktualnie buduje? Dlaczego mam kupować większe za większą kasę? Skoro i tak nigdy nie będę latał tą extrą tak daleko jak EG. A może są jakieś inne powody których nie jestem świadom? Mógłby mi to ktoś wyjaśnić? :|

Opublikowano

Czy tak zaleca producent? Jeśli tak to potraktuj to jako radę dla Siebie dla własnego dobra.

Lot do granic widoczności to nie wszystko. Zdarzają się inne niekorzystne sytuacje z którymi taki odbiornik może sobie nie poradzić. To ma związek z samą konstrukcją wynikającymi z założeń dla odbiornika.

Opublikowano

Zdarzają się inne niekorzystne sytuacje z którymi taki odbiornik może sobie nie poradzić.

Ale konkretnie jakie? z czym mógłby sobie nie poradzić ten odbiornik? Latałem z nim w każdą pogodę śniegi bardzo silne wiatry czy niskie chmury i mały deszczyk mu nie straszne więc w czym konkretnie ustępuje on większym odbiornikom?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.