wa1ker Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Szukając w sieci dobrej ceny na odbiorniki Spectrum doczytałem się że w zależności od wielkości mają one inne przeznaczenie i naprzykład mój AR6100 nie nadaje się do EG bo jest przeznaczony do Park flyer'ów, Indoor'ów ;)i do heli wielkości max 400. I pytanko czemu? Ja moim EG na tym odbiorniku śmigam od września zeszłego roku nie raz gnałem na granice widoczności i nigdy nie miałem najmniejszych problemów z zakłóceniami czy utratą zasięgu więc kurcze o co chodzi? Czemu nie mógłbym takiego wsadzić do spalinowej extry która aktualnie buduje? Dlaczego mam kupować większe za większą kasę? Skoro i tak nigdy nie będę latał tą extrą tak daleko jak EG. A może są jakieś inne powody których nie jestem świadom? Mógłby mi to ktoś wyjaśnić? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Czy tak zaleca producent? Jeśli tak to potraktuj to jako radę dla Siebie dla własnego dobra. Lot do granic widoczności to nie wszystko. Zdarzają się inne niekorzystne sytuacje z którymi taki odbiornik może sobie nie poradzić. To ma związek z samą konstrukcją wynikającymi z założeń dla odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Zdarzają się inne niekorzystne sytuacje z którymi taki odbiornik może sobie nie poradzić. Ale konkretnie jakie? z czym mógłby sobie nie poradzić ten odbiornik? Latałem z nim w każdą pogodę śniegi bardzo silne wiatry czy niskie chmury i mały deszczyk mu nie straszne więc w czym konkretnie ustępuje on większym odbiornikom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.