Grzechu Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 TEQ, jak jest z szybkostrzelnością w 9600? tak jak w normalnych kompaktach, ostrzenie, wcisniecie i 3-4s zapisywanie? :roll: Chciałbym coś szybszego, ale coś czuję że to już tylko lustrzanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 te 3-4s zapisywanie to się ustawia ! To jest czas naświetlenia. Np. 1500milisekund lub 3600milisekund jest do robienia zdjęć np. modeli w locie lub samochodów na rajdach a długi czas naświetlania jest po to aby można było robić np. błyski podczas burzy W każdym aparacie na manualnych ustawieniach idzie to ustawić Ja Tylko na manualnym robię Mam aparat Sony H3 i polecam ! Edit: Kilka fotek z mojego aparatu http://img220.imageshack.us/gal.php?g=bied.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Hmm jakie naświetlanie? Klatka już pokazuje się na ekranie i można machać aparatem - obraz uwieczniony... u mnie w kompakcie po prostu na chwile czarny ekran sie pokazuje (m.in lampa się ładuje), obraz się zapisuje na karcie i to wszystko trwa... :roll: chodzi mi po prostu o czas między jednym a drugim zdjęciem [z lampą i bez] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 ja w moim kompakcie Sony DSC S600 doszedłem do szybkostrzelności na poziomie 1 zdj. na sekunde bodajze .. z lampą troche dłużej. jednak polecam zamienic kompakty na lustrzanke. Frajda niesamowita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 te 3-4s zapisywanie to się ustawia ! To jest czas naświetlenia. Malker, mylisz pojęcia czasu naświetlania i czasu przetwarzania i zapisu na nośnik. W przypadku tego drugiego parametru, kompakty są nadal (poza nielicznymi wyjątkami) daleko w tyle za lustrzankami. Niemniej, każda następna generacja procesorów ten parametr poprawia. 1500milisekund lub 3600milisekund :shock: a cóż to za czasy? Po pierwsze, czasy naświetlania w fotografii określa się np. 1/125 sekundy, 1/1000 sekundy itp. Po drugie, czasy które podałeś, czyli 1,5 sekundy i 3,6 sekundy to nadają się, ale do fotografowania w ciemności ze statywu. Zastanów się, zanim coś takiego napiszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Niemniej, każda następna generacja procesorów ten parametr poprawia. A coraz większa rozdzielczość zdjęć skutecznie obniża - i tak w kółko . Znam aparaty, które mają na pokładzie dwa procesory, a przez niebotyczne rozmiary obrazków zapychają się, jak przedszkolak suchą bułką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 rozdzielczość rośnie, anie nie proporcjonalnie do wzrostu wielkości matrycy i generalnie aparat 5Mpx robi lepsze zdjęcia niż aparat 12Mpx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Marcin absolutnie się nie zgodzę mam 4.1 Mpx i 12 Mpx i naprawdę nie ma porównania .Dzieli je przepaść :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Faktycznie pomyliłem się Przepraszam bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Kolego Malker, napisałeś: 1500milisekund lub 3600milisekund Jakie to czasy według Ciebie? I nie ma znaczenia, jaki aparat posiadasz. Gwoli ścisłości: zapis czasów naświetlania upraszcza się podając np. 250 zamiast 1/250 sekundy, 1000 zamiast 1/1000 sekundy. Więcej pytań do Ciebie nie mam. Nie wprowadzaj innych w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Malker, gratulacje. Masz jedyny w świecie aparat z czasami w milisekundach. W innych "2000" oznacza czas 1/2000s, a "400" oznacza 1/400s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 TEQ, napisz proszę o tej szybkostrzelności w 9600 ile czasu średnio mniej więcej ostrzy, zapisuje? slyszałem że RAWy 3s zapisuje, a JPG? Chciałbym coś co szybko moment uchwyci, ale jak 2-3s będzie mi ostrzyć to dziękuję ogólnie prawie zdecydowałem się na Olka E-510 z dualkitem, alee pomyślałem realnie: -nie mam tam macro, a to lubię bardzo (ani dobrych stówek na obiektyw) -chciałbym po prostu pochodzić sobie po mieście z aparatem w ręku (nowe miasto Białystok to i do focenia będzie co), i jakoś odpycha lustrzanka i zabawa z obiektywami -lustrzanka fajnie brzmi, dobry gadżet, i to pewnie w jakimś stopniu decyduje (bo i hybryda daje mi wiele możliwości w manualu) a hybryda w rękę i cieszę się macro/portretami/zoomem w jednej chwili jeszcze dumam nad Panasem FZ50 (28 odpada bo chcę zoom przez pierścień) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Może i ostrzy 3s ale to chyba w zupełnych ciemnościach :wink: Akurat takich problemów nie miałem. Teraz bawię się innym sprzętem, s9600 wydaje się dobrym wyborem na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A ja jestem po swoich pierwszych odbitkach :jupi: . Nawet wyszły. Nareszcie mam wpływ na wygląd fotografii od momentu wyboru kadru aż do wykonania odbitki. Oczywiście w pogoni za jakością jeszcze sporo doświadczenia trzeba nabrać, ale... ŻADNA cyfra nie da tej satysfakcji! o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 To prawda! Co prawda ciemni w domu już nie mam, ale mój EOS 5 nie pokrywa się kurzem. W tym natłoku zdjęć cyfrowych, zrobienie rolki slajdów to zupełnie coś innego - czysta przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Hłe hłe, w końcu kupiłem sobie Fudżika S9600 + Metz Mecablitz 36C-2 bo mi luszczanka nie potrzebna, szumofobem nie jestem, A2 nie będę drukował a zdjęcia z S9600 na forach urzekły mnie :jupi: mam nadzieję że Pocztex w 2 dni dostarczy mi paczkę, bo jutro będzie wysłane, a w sobotę mam wesele i miło by było pofocić :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a w sobotę mam wesele i miło by było pofocić Jak masz wesele to nie będziesz focić, tylko zachowywać się jak na pana młodego przystało. Chyba, że idziesz na wesele :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Nie łapaj za słówka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 ...bo mi luszczanka nie potrzebna... ...a za lustrzankę ??? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 to przecież specjalnie napisane, dla tych wszystkich pro fotografów, którzy kupują je tylko po to aby mieć lustro ale się uczepili... :ble: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.