damian605 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 3s2p da ci 8000mah, mniejsza wage ale cena niestety bedzie juz ~110$ z wysyłką ... wolałbym kupić chyba żelówki ... no i stalo sie podlaczylem pod 12v i spalilem silniki(szczotki odpadly) 30minut w czcinach buszowalem i jakos sucha stopa udalo mi sie moja zabawke wyciagnac. chcialem wyprobowac jescze na akumulatorach(ale juz przy zelowym mi padly i z testow nici) od wkretarek bo posiadam akumulatory makita 9.6V dwie sztuki i jescze mam tez od makity ale 12V 2,6Ah mysle ze moze sie uda-przetestowac nie zaszkodzi (ale to troszke kosztowne:) co myslicie o tym pomysle?nadaja sie takie akumulatory?i plusem jest to ze mam ladowrki do tych akumulatorow-musze czasy plywania zobaczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 no i stalo sie podlaczylem pod 12v i spalilem silniki(szczotki odpadly) "Przewoltowałeś" motory-znam ten ból sam rodziłem,tylko u mnie jeszcze poszedł efektowny dym. Akumulatory z wkrętarek są wydajne prądowo,tylko powinny Ci wcześniej paść (pojemność). Silnik w wkrętarce pracuje przez przekładnię (zazwyczaj planetarną) i nie pobiera takiego prądu,Ty masz śruby podłączone bezpośrednio-prąd będzie większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Damian nie bardzo rozumiem twój post w kontekscie pierwszego postu. Napisałeś najpierw że używasz 12V żelówki a teraz piszesz że podłączyłeś 12V i szczotki odpadły ? Dawid: żaglówka no początek - jif, jeżeli ma być tanio, czytać forum a nie obrazki oglądać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Napisałeś najpierw że używasz 12V żelówki a teraz piszesz że podłączyłeś 12V i szczotki odpadły ? Silniki ma 8,4V. Popływał,popływał i się zjarało-to było do przewidzenia,nawet chłodzenie wodne nie pomoże. Dlatego napisałem że " "przewoltował" motory" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian605 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 ECO żelówki a nie żaglówki :ble: Chodziło o pakiety :faja: widze ze temat troche zboczyl z totu(tak jak kolega napisal ZELÓWKI a nie Żaglówki:) ok a teraz znowu o mojej łodzi.......bylem nad jeziorem probowalem plywac na aku z makita 12V 2,6 ah i wszystko podobnie jak żelowy 12v 7ah ale waga mniejsza.....ale pojawil sie inny problem dzis jak w domu robilem testowy rozruch przed wyjazdem nad jezioro wcisnolem gaz i silniki ladnie sie kreca a nagle wyskoczyl ogien z regulatora, az sie odlutowal kondensator stabilizujacy(raczej mu sie upalily nogi...czyli znowu wydatki ale sie nie poddaje. Powiedzcie jaki regulator wcisnac do tych silnikow, moj byl bez limitu zwoi i 100A+ widze ze silniki sa ok 40A jeden czyli bylo dobrze spasowane. a moze lepiej mechaniczny regulator zastosowac, serwo mam. a moze da sie naprwaic moj ale to wy juz osadzcie:) nie poddaje sie, poczatki sa zawsze trudne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian605 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Napisałeś najpierw że używasz 12V żelówki a teraz piszesz że podłączyłeś 12V i szczotki odpadły ? Silniki ma 8,4V. Popływał,popływał i się zjarało-to było do przewidzenia,nawet chłodzenie wodne nie pomoże. Dlatego napisałem że " "przewoltował" motory" silniki zmienilem na takie same tylko 12v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Szczotki Ci odpadły z tych 12V ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian605 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Szczotki Ci odpadły z tych 12V ? nie, szcotki mi odpadly z 8,4v teraz kupilem 12V i sa ok ale regulator padl i reszta jak w moim ostatnim poscie, co jest nie tak-moze regulator mechaniczny-moze ktos ma to odkupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian605 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ok. kupilem juz regulator, wszystko dziala i plywa dziekuje za pomoc temat mozna zamknac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.